Χαιρετισμός του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet – Netmed για τη 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

δίνουμε μια δύσκολη μάχη μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, μοιρολατρίας και φόβου. Το Δ.Σ. του Σωματείου χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που δεν υπέκυψαν σε απειλές και «παζάρια» και με τη συμμετοχή τους στην Απεργία υπερασπίστηκαν το δικαίωμα μας στην εργασία και σε ζωή που μας αξίζει.

Τα μεροκάματα που θυσιάσαμε αυτές τις δυο μέρες, είναι η θυσία μας στον δίκαιο αγώνα για ΖΩΗ και ΕΡΓΑΣΙΑ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δε μας περίσσευαν αυτά τα χρήματα. Αλλά δεν έχουμε και την πολυτέλεια να περιμένουμε στην αναμονή όσο η εργοδοσία σχεδιάζει πώς θα γίνει πιο κερδοφόρα ή πιο «ελκυστική» στους επίδοξους αγοραστές, απολύοντας συναδέλφους και χτυπώντας τα δικαιώματά μας, ή ακόμα και να αφήνουμε να μας βάζει ταμπέλα με ημερομηνία λήξης.

Συνάδελφοι να βγάλουμε συμπέρασμα από αυτή τη μάχη, είδαμε και πάλι τα τσιράκια και τα στελέχη της εργοδοσίας να παρακαλάνε και να εκβιάζουνε να εργαστούμε, να μιλάνε για το δικαίωμα στην εργασία, αυτοί που έχουν απολύσει εκατοντάδες συναδέλφους που μας πιέζουν κάθε μέρα στη δουλειά, τώρα τους έπιασε ο πόνος για το ποιος θα εργαστεί. Γι’ αυτό και αυτές τις δύο μέρες τα στελέχη δεν μπήκαν για δουλειά και την έστησαν στις καφετέριες παρακαλώντας και εκβιάζοντας να μπούμε για δουλειά. Μέχρι και καφέδες κέρναγε η εργοδοσία έτσι ώστε μέσω καρότου και μαστιγίου να δημιουργήσει απεργοσπάστες. Δεν της βγήκε όμως.

Βγαίνουμε από αυτή τη μάχη πιο ΔΥΝΑΤΟΙ, πιο ΩΡΙΜΟΙ, για τις μάχες που έρχονται. Συνάδελφοι γράφτηκαν στο σωματείο, στάθηκαν από το πρωί στις απεργιακές φρουρές. Δε σταματάμε εδώ! Συνεχίζουμε καθημερινά στους χώρους μας να παλεύουμε για τα «μικρά» και μεγάλα προβλήματα. Ως επόμενη κίνηση το Δ.Σ. του Σωματείου θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την εργοδοσία, για την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων μας.

Σας καλούμε όλους να εγγραφείτε στο Σωματείο δεν θα πρέπει να υπάρχει συνάδελφος που να μην είναι μέλος του Σωματείου.

Τέλος, στέλνουμε Συναδελφικούς χαιρετισμούς στο κλαδικό Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, στις λαϊκές επιτροπές, στα σωματεία που στάθηκαν πλάι μας δείχνοντας την ταξική τους αλληλεγγύη στον αγώνα μας. Οι εργαζόμενοι παλεύουμε ενωμένοι και κάθε μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον μας σε οποιονδήποτε χώρο δουλειάς σε οποιοδήποτε κλάδο. Στο http://www.sefn.org/ μπορείτε να διαβάσετε και τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που έχουμε λάβει στο mail του Σωματείου μας.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...