Χαιρετισμός της ΠΑΣΥ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 22 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και συμμετέχει στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, την φοροεπιδρομή, στο πετσόκομα μισθών και συντάξεων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Πετάμε στις χωματερές το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η ψήφος του λαού της λύνει τα χέρια για να εφαρμόσει το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενά του.

Η δική μας οργάνωση της πάλης είναι η έμπρακτη αγωνιστική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη που έχουμε. Δεν υπάρχει χαμένος αγώνας παρά μόνο αυτός που δεν γίνεται.

Στην οργάνωση του λαού μας που υποφέρει, στην δική μας πάλη, στην συμπόρευση, κοινή δράση και συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων βρίσκεται η απάντηση και η ελπίδα για άμεσα μέτρα ανακούφισης με προοπτική την συνολική ρήξη και ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Ο οργανωμένος λαός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση όχι μόνο να αμφισβητήσει έμπρακτα το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και την αιτία των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι αυτό συντονίζουμε τα βήματα μας σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, αύριο στην απεργία της 12ης Νοέμβρη, μεθαύριο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

 

Συνάδελφοι, συναγωνιστές.

Η εφαρμογή της ΚΑΠ της Ε.Ε ήταν και είναι εργαλείο για να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών με την δημιουργία σύγχρονων τσιφλικιών, δηλαδή συγκεντρωμένης καπιταλιστικής παραγωγής. Στην ΚΑΠ έρχεται να προστεθεί η φοροληστεια που θα επισπεύσει το ξεκλήρισμα δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών από την γη και την παραγωγή.

Κατάργησαν το αφορολόγητο μας φορολογούν από το πρώτο ευρώ με δήθεν αντικειμενικά κριτήρια. Με συκοφαντίες ότι οι αγρότες δεν θέλουν να φορολογούνται ότι είναι κλεφτές. Τους προκαλούμε Φορολογείστε κάθε πραγματικό εισόδημα, καταργήστε τα τεκμήρια. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ για την αγροτική οικογένεια Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

Αυτό είναι ένα ελάχιστο εισόδημα που απαιτείται για να ζήσει μια αγροτική οικογένεια και να της μείνει κάποιο εισόδημα για να καλλιεργήσει την επόμενη χρονιά χωρίς δάνειο. Στην πόλη οι ανάγκες τις εργατικής οικογένειας των λαϊκών στρωμάτων είναι μεγαλύτερες.

Αφού ψάχνετε για ισοδύναμα φορολογείστε τα επιπλέον εισοδήματα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Διαφορετικά τα δήθεν ισοδύναμα μέτρα που παπαγαλίζουν κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, θα πέσουν στην πλάτη μας.

Είναι καθαρό ότι επιδιώκουν να μας βάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και να μοιράσουμε την φτώχεια μας λες και οι αγροτικές οικογένειες δεν αποτελούνται και από μισθωτούς, ανέργους και συνταξιούχους.

Αυτά τα τερτίπια της διάσπασης για να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος καλλιεργούνται και μέσα στους αγρότες σε όλες τις κινητοποιήσεις με το διαχωρισμό σε κύριο και μη κύριο επάγγελμα των αγροτών, με το ότι οι αγρότες συνήθισαν να τρώνε τις επιδοτήσεις στα μπουζούκια και στα αυτοκίνητα όπως ισχυρίζονται οι πολιτικοί υπηρέτες της αστικής τάξης και ιδιαίτερα ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α.

Τους καταγγέλλουμε και από αυτό το βήμα.

Η αλήθεια είναι ότι το 75% των αγροτών παίρνουν επιδοτήσεις κάτω από 10.000 ευρώ. Εμείς λέμε: Βάλτε και τις επιδοτήσεις στο εισόδημα και φορολογείστε το συνολικό εισόδημα. Αλλά να φορολογήσετε και τις επιδοτήσεις, τις ενισχύσεις που δίνετε στους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές και τους κάθε είδους επιχειρηματικούς ομίλους. Καταργήστε τις φοροαπαλλαγές τους.

Την περασμένη Κυριακή στην Λάρισα σε μια μαζικότατη σύσκεψη εκπροσώπων Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και Μπλόκων από 37 Νομούς της χώρας αποφασίσαμε σε συντονισμό με το εργατικό λαϊκό κίνημα να στήσουμε Μπλόκο στο μνημόνιο και τα αντιαγροτικά μέτρα που περιέχει, μπλόκο στην ΚΑΠ της Ε.Ε.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν την οργάνωση τους σε αγροτικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα ώστε η πάλη τους να γίνει πιο αποτελεσματική. Να συμμετέχουν στο κίνημα όπως εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες, την ΠΑΣΥ, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και να διαχωρίσουν την θέση τους από τις ξεπουλημένες ηγεσίες αλλά και τις λεγόμενες πανελλαδικές επιτροπές που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και εξυπηρετούν με τα αιτήματα που προβάλουν, τους μεγαλοαγρότες και την συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια τους αποκρύπτοντας τις αιτίες που γεννάνε τα προβλήματα, δεν λένε κουβέντα για τον ρόλο της ΚΑΠ και της Ε.Ε. παρά την λιβανίζουν ότι αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής και της επιχειρηματικότητας. Παζαρεύουν με την κυβέρνηση να είναι αφορολόγητες οι παχυλές ενισχύσεις που εισπράττουν μένοντας τα τεκμήρια και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.

Είναι ακριβώς αυτή η πολιτική με την οποία διαχρονικά συμφωνούν, στηρίζουν και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις που οδήγησε την Ελλάδα να γίνει χώρα εισαγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Σήμερα είμαστε ελλειμματικοί στο αλεύρι, τα όσπρια, τις πατάτες, τα λαχανικά, το γάλα και το κρέας σε ποσοστά από 15% ως και 85%. Γιατί; Δεν έχουμε δυνατότητες παραγωγής;

Η χώρα μας έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με ποιοτικά και φθηνά προϊόντα, να παράγουν πρώτες ύλες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Υπάρχουν ιδανικές εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες. Μεγάλη μηχανοποίηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Οι αγρότες έχουν μεράκι και τεχνογνωσία. Είναι όμως οι περιορισμοί που έθετε και θέτει η ΚΑΠ στην παραγωγή, είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος, που δεν επιτρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν.

Συνεπώς για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων πρέπει να βγούμε σε ανυποχώρητη πάλη με τα αιτήματα που αποφασίσαμε ώστε να περιορίσουμε και να ανακόψουμε την επίθεση σήμερα. Αυτό όμως δεν αρκεί. Χρειάζεται σε κοινή δράση και πάλη με το εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα να ανοίξουμε τον δρόμο για να φύγουν από τη μέση, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου, να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, για να ωφελείται έτσι η συνεταιρισμένη αγροτιά και η λαϊκή κατανάλωση. Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κ.α. Έτσι θα γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα μας βρει απέναντι της. Το αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία, την θέληση και την δύναμη να ανατρέψει τους σχεδιασμούς της. Άμεσα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, συντονίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας σε πανελλαδικό επίπεδο παλεύοντας για την επιβίωση μας.

Μαζί με τα αδέλφια μας, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών συνεχίζουμε την πάλη μας ως την τελική νίκη!

 

 Αθήνα 22 Οκτώβρη 2015

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...