Χαιρετισμός Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Σάββατο 23 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι εμείς οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι τεχνικοί, γενικότερα οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες: δικηγόροι, γιατροί και υγειονομικοί που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα βαδίζουμε μαζί με τα εκατοντάδες ταξικά σωματεία που ανταποκρίνονται στο προσκλητήριο μάχης του ΠΑΜΕ και λέμε καθαρά:

Το εγκληματικό νομοσχέδιο δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται!

Μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε για να μη φτάσει στη βουλή.

Το νομοσχέδιο λαιμητόμος δεν αφήνει τίποτα όρθιο από τις κατακτήσεις των προηγούμενων γενιών στην κοινωνική ασφάλιση. Γκρεμίζει ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Την ώρα που υπερδιπλασιάζει τις εισφορές, ισοπεδώνει τις συντάξεις για τους μισθωτούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους μισθωτούς με το Μπλοκάκι και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Οι νεότεροι θα δουν μια σύνταξη μειωμένη κατά 40% απ’ τη σημερινή κουτσουρεμένη σύνταξη ενώ οι παλιότεροι ασφαλισμένοι χάνουν το 50%.

Χτυπάει τους μισθωτούς επιστήμονες που εργάζονται με το Μπλοκάκι κλέβοντας έως και το 40% των αποδοχών τους. Την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει πως δήθεν θα υποχρεώσει τους εργοδότες να καταβάλουν συμμετοχή 13,5% για τα «μπλοκάκια», νομιμοποιεί τελεσίδικα την ελαστική αυτή μορφή εργασίας.

Δίνει νέα κίνητρα στους εργοδότες για απαλλαχθούν οριστικά από τη συμμετοχή στην ασφάλιση του εργαζόμενου, την αποζημίωση απόλυσης, τα όρια ομαδικών απολύσεων, τις πληρωμένες άδειες, τις άδειες λοχείας, τοκετού, ασθενείας, το ωράριο απασχόλησης και την πληρωμή για υπερωρίες.

Ο αυτοαπασχολούμενος καλείται να δώσει το 40% του ισχνού εισοδήματός του για την ασφάλισή του. Μαζί με τη φορολογία που ξεκινά απ’ το 26% και το τέλος επιτηδεύματος φτάνει να χρωστά «από χέρι» τα 2/3 του εισοδήματός του.

Ζητούν ακόμα κι απ’ τον άνεργο, τον χωρίς δουλειά αυτοαπασχολούμενο με μηδενικό εισόδημα να δώσει 2.800 ευρώ το χρόνο μόνο για την ασφάλιση.

Ποια είναι όμως η απάντηση που πρέπει να δώσουμε;

Οφείλουμε να σημαδέψουμε τον πραγματικό αντίπαλο. Κι’ αυτός δεν είναι μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε τη «βρώμικη» δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Εξίσου συνένοχοι είναι τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, η ΓΣΕΕ του υποταγμένου κυβερνητικού & εργοδοτικού συνδικαλισμού στα επιστημονικά επιμελητήρια όπως το ΤΕΕ, που συναίνεσαν στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης…

Όλοι αυτοί μαζί αποδέχονται την πολιτική της ανταποδοτικότητας που μεταφέρει τα βάρη της κοινωνικής ασφάλισης από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων.

Όλοι μαζί αποδέχτηκαν και στήριξαν τα διαδοχικά Μνημόνια, τις πολιτικές στήριξης της ανταγωνιστικότητας που έφεραν αυτά.

Προσπαθούν να εγκλωβίσουν το κίνημα σε μια διαπραγμάτευση για την διόρθωση και τη βελτίωση των όρων σφαγής των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων,

Ιδιαίτερα στο ΤΕΕ χέρι –χέρι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στήριξαν τον νόμο 3518/2006 για το ΤΣΜΕΔΕ, που αποτελεί Μνημείο ανταποδοτικότητας. Ο νόμος αυτός και όσοι ακολούθησαν, οδήγησαν εκτός ασφάλισης, λόγω χρεών πάνω από το 50% των μηχανικών. Οι ίδιες δυνάμεις οργάνωσαν στην ληστεία των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ με την «μπίζνα» της επένδυσης στην Τράπεζα Αττικής, που στοίχισε πάνω από 800 εκ. Ευρώ, μετά από διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, χώρια του κούρεμα του PSI. Να τι εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για την «αξιοποίηση» των αποθεματικών.

Απέναντι στην αντιασφαλιστικη λαίλαπα ο μονός δρόμος είναι να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία των αναγκών μας απαιτώντας δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των συντάξεων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, αποκλειστικά δημοσιά, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία

Η σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την πολιτική τους είναι μονόδρομος. Μ’ αυτή την κατεύθυνση, το λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να μετατρέψει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στο Βατερλό της. Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση μιας λαϊκής συμμαχίας που βαδίζει αποφασιστικά ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, στην αστική τάξη, στο κράτος της, στην ΕΕ που τη στηρίζει.

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...