Χαιρετισμός στην απεργιακή συγκέντρωση του Εκπροσώπου των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων

Δημοσιεύτηκε στις

Οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, που συμμετέχουμε στις Επιτροπές Αγώνα Μηχανικών –Δικηγόρων –Υγειονομικών και Οικονομολόγων χαιρετίζουμε τη σημερινή μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση.

Είμαστε εδώ ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο απεργιακού ξεσηκωμού που απεύθυνε το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους!

Είμαστε εδώ και δίνουμε τη μάχη για να μην περάσει η νέα ληστεία ούτε η κοροϊδία κυβέρνησης-ΕΕ -Μονοπωλίων!

Είμαστε εδώ γιατί στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο μας!

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε «εργολαβία» να κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά να ισοπεδώσει τη ζωή των μισθωτών και των αυταπασχολούμενων επιστημόνων για να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων!

Γι’ αυτό δε σταματάει πουθενά! Δεν προλάβαμε καλά – καλά να πληρώσουμε τη «λυπητερή», τα πρώτα ειδοποιητήρια του 2017 με τα χαράτσια του «Κατρούγκαλου» και η κυβέρνηση φέρνει νέες αυξήσεις εισφορών.

Είναι προκλητικοί! Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με την κοροϊδία των μεταβατικών «εκπτώσεων»! Οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνουν μόνιμα ενώ οι υποτιθέμενες εκπτώσεις είναι για μια χρονιά μόνο!

Λένε στον αυταπασχολούμενο επιστήμονα που μπορεί ακόμα με σκληρή δουλειά να βγάλει 14.000 το χρόνο – να ζήσει με 6.000 που του αφήνουν στη τσέπη μετά τη ληστεία του ΕΦΚΑ και της εφορίας.

Όσοι δουλεύουμε με το μπλοκάκι δε μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε ούτε μια αξιοπρεπή επιβίωση!

Η κυβέρνηση ως γνήσιος υπηρέτης των εργοδοτών, νομιμοποίησε οριστικά το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) ως μορφή εξαρτημένης εργασίας. Τώρα μας καλεί να αποδείξουμε ότι είμαστε μισθωτοί για να μη φορτωθούμε στην πλάτη τις υπέρογκες εισφορές και την ίδια ώρα αφήνει τα αφεντικά ανεμπόδιστα να μετακυλήσουν τις εισφορές στο μισθό μας!

Δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν όλους, ούτε μπορούν να μας κοροϊδεύουν για πάντα!

Τα κλοπιμαία η κυβέρνηση τα κατευθύνει στους μονοπωλιακούς ομίλους, με φοροαπαλλαγές και στήριξη των επενδύσεών τους. Και τους δίνει πανωπροίκια μέσα από νέες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το 4ο Μνημόνιο που είναι όλο δικό τους!

Τρέχουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ομίλων, να πετάξουν εκτός επαγγέλματος όσους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες άντεξαν τη θύελλα της κρίσης και των αναδιαρθρώσεων.

Γι’ αυτό δίπλα στη νέα ληστεία με το αφορολόγητο και τον ΕΦΚΑ φέρνουν στο νέο Μνημόνιο ρυθμίσεις για τη συγκέντρωση των έργων, των μελετών και των επιστημονικών υπηρεσιών στα χέρια μιας χούφτας ομίλων.

Οι «πολύχρωμες» ηγεσίες των Επιστημονικών Επιμελητηρίων, είναι συνένοχες για το σφαγιασμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων! Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις νέες αυξήσεις εισφορών που φέρνει το 4ο Μνημόνιο, ενώ αποδέχονται στην πράξη το σύνολο των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και αναδιαρθρώσεων που πετούν εκτός επαγγέλματος τους περισσότερους από μας.

Εμείς όμως είμαστε εδώ σήμερα και θα ‘μαστε παρόντες αύριο και κάθε μέρα στη μάχη, στους χώρους δουλειάς. Σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, το κράτος τους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που τους στηρίζει.

Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη!

 

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...