Χαιρετισμός Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών για την κινητοποίηση των Αγροτών στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε στις

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους αγρότες. Απαιτούμε όλοι μαζί: πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Δε θα περάσει! Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι! Φτάνει πια! Ως εδώ! Ή αυτοί ή εμείς!

Η ομοσπονδία μας τα συνδικάτα και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια στα τρόφιμα, στα εργοστάσια που συσκευάζουν το γάλα που παράγετε εσείς, τα προϊόντα που βγάζετε με σκληρή δουλειά χαιρετίζουμε τις πολυήμερες κινητοποιήσεις της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.

 Χαιρετίζουμε την σημερινή συγκέντρωση των συναγωνιστών αγροτών και την απόφαση της πανελλαδικής επιτροπής την μπλόκων για κλιμάκωση του αγώνα Το ασφαλιστικό το φορολογικό, τσακίζουν παραπέρα την ζωή της φτωχής αγροτιάς και εργατιάς, γιατί αυτό εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μεγαλοαγροτών και των μονοπωλίων.

 Γι΄αυτό σε αυτό τον αγώνα δεν είστε μόνοι σας.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τροφίμων και ποτών είμαστε αλληλέγγυοι και σας στηρίζουμε. Έχουμε τον ίδιο κοινό εχθρό τις τράπεζες, τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους.

 Εμάς μας έχουν απλήρωτους, μας απολύουν μας εκβιάζουν να δεχτούμε μειώσεις στους μισθούς, εσάς δεν αγοράζουν την σοδειά, φτιάχνουν καρτέλ για να την πάρουν κοψοχρονιά σας φοροεξοντώνουν ώστε να φύγετε από το χωράφι. Τα εργοστάσια τροφίμων πάνε στην Ρουμανία, Βουλγαρία, ΗΠΑ, Αμπου Ντάπι και αλλού. Συρρικνώνουν την εγχώρια παραγωγή πρώτων υλών και προϊόντων.

 Με την πολιτική της ΕΕ που που εφαρμόζει πιστά και η σημερινή, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εισάγουν είδη πρώτης ανάγκης όπως το γάλα, τα δημητριακά, το κρασί, τα κηπευτικά, το ελαιόλαδο κ.α από άλλες χώρες και διώχνουν τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους από τα χωριά.

 Συναγωνιστές, συναγωνίστριες

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει τον μηχανισμό της υπουργούς, βουλευτές, ΜΜΕ ώστε να λοιδορήσουν τους αγώνες της εργατιάς της αγροτιάς αλλά και των άλλων φτωχών στρωμάτων της πόλης. Έχουν αμολήσει γνωστούς εχθρούς των αγώνων για να χαλάσουν τις συγκεντρώσεις μας, να μας διαιρέσουν, να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Να μην το επιτρέψουμε!

 Ανησυχούν γιατί ξέρουν καλά ότι τα αιτήματα μας είναι δίκαια και πηγάζουν από τις δικές μας ανάγκες. Ανησυχούν από την μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη γι΄αυτό και θέλουν να βάλουν παραπέρα εμπόδια.

Προετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κλιμάκωση του αγώνα να υψώσουμε εργατικό – λαϊκό μπλόκο και ενιαίο μέτωπο. Η συμμαχία μας είναι τεράστια δύναμη που δεν την είχαμε δοκιμάσει ως τώρα.

 Προτείνουμε και οργανώνουμε νέα 48ωρη απεργία αν τολμήσει να φέρει το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση στην βουλή. Κάθε μέρα, κάθε ώρα στο δρόμο, χωρίς σταματημό!

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τους αγρότες τους αυτοαπασχολούμενους, να ξεσηκωθούν.

Ως εδώ να πληρώσει τώρα η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της. Αυτοί που καταλήστευσαν τα Ταμεία, που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανεργία.

 Μπορούμε έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε και θα τα καταφέρουμε.

 

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

 

Θα νικήσουμε!

 

 

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...