Χαιρετισμός εκπροσώπου Συνδικάτου Μεταφορών Τουρκίας στη Σύσκεψη Συνδικάτων

Δημοσιεύτηκε στις

Αδέλφια εργαζόμενοι του Ελληνικού λαού, επαναστατική, αγωνιστική και μαχητική πρωτοπορία της εργατικής τάξης της Ελλάδας, φίλοι και μέλη του ΠΑΜΕ, γενναίοι, επαναστατικοί εκπρόσωποι της εργατικής τάξης των διαφόρων χωρών του κόσμου,

Σας χαιρετώ εκ μέρους του συνδικάτου Μεταφορών της Τουρκιάς NAKLIYAT İŞ. Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για να συζητήσουμε ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, που έχει εγκατασταθεί στο Αιγαίο για να βομβαρδίσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους. Λόγω αυτού, έχουν μπει στο δρόμο της προσφυγιάς αφήνοντας την πατρίδα τους και τις εστίες τους εκατομμύρια άνθρωποι.

Αδέλφια,

Ναι, “γείτονας” έρχομαι από την Τουρκία. Ζω στη Σμύρνη, στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Αναπνέω τον αέρα του Αιγαίου μαζί σας, δροσίζομαι στα νερά του Αιγαίου στην πνιγηρή ζέστη του καλοκαιριού. Ωστόσο, αυτή η όμορφη θάλασσα μολύνει τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, εξεγείρομαι που από δω θα βομβαρδιστούν οι λαοί της Μέσης Ανατολής. Δυστυχώς, το Κέντρο εντολών του ΝΑΤΟ βρίσκεται στη Σμύρνη. Και εγώ εξεγείρομαι για μια ακόμη φορά για αυτή την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι και λαός της Τουρκίας εξεγείρονται.

Αδέλφια,

Όπως είναι γνωστό, τον 20ο αιώνα, οι ΗΠΑ έγιναν επικεφαλής του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Αγγλία. Με τη δύναμη που έχουν τα αδίστακτα χέρια των ΗΠΑ, όπως χρήμα, κατασκοπία και στρατό , εκμεταλλεύονται τις αδύναμες χώρες.

Τις χώρες αυτές τις αναγκάζουν να κάνουν εμπόριο με δολάρια. Οι ασυμβίβαστες χώρες πνίγονται μέσα σε μια νύχτα, με ένα παιχνίδι – την οικονομική κρίση.

Σχεδιάζουν πραξικοπήματα με το χέρι της CIA ανατρέποντας αντιιμπεριαλιστικές, προοδευτικές, λαϊκές και επαναστατικές εξουσίες στις χώρες αυτές και φέρνοντας προδότες και μαριονέτες στην εξουσία.

Το πρώτο φασιστικό πραξικόπημα έγινε το 1953, κατά του αντι-ιμπεριαλιστή Μουσαντίκ στο Ιράν και ακολούθησε το 1954 πραξικόπημα κατά του φιλολαϊκού Αρμπένθ στη Γουατεμάλα. Στη συνέχεια, οι ιμπεριαλιστές στη Λατινική Αμερική, στην Ασία και στην Αφρική σχεδίασαν και υλοποίησαν πολυάριθμα φασιστικά πραξικοπήματα. Ακόμη και στην χώρα σας στην Ελλαδα το 1967 η «χούντα των Συνταγματαρχών», το γνωστό φασιστικό πραξικόπημα, όλα είναι τα έργα των ΗΠΑ. Με το ίδιο τρόπο και στη χώρα μου είναι γνωστά τα φασιστικά πραξικοπήματα της 12ης Μαρτίου 1971 και της 12ης Σεπτεμβρίου 1980.

Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, με την στρατιωτική ισχύ του κάνει τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους. Με τα σύγχρονα όπλα που κατέχει, βομβαρδίζει τους λαούς, και δημιουργεί εκατομμύρια προσφυγές.

Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και της ΕΕ υλοποιείται μέσω της καθιερωμένης πολιτικής του πολέμου με την ίδρυση του ΝΑΤΟ το 1949.
Το ΝΑΤΟ, από την ίδρυσή του, κάνει πόλεμους, σφαγές και φέρνει μόνο δυστυχία στο κόσμο. Αυτή την δολοφονική οργάνωση διαχειρίζονται οι ιμπεριαλιστές ληστές των ΗΠΑ. Το ΝΑΤΟ είναι που φτιάχνει βάσεις με αμυντικά όπλα, τοποθετεί πυραύλους κλπ. στις χώρες μας. Από αυτές τις βάσεις, με τα πολεμικά αεροσκάφη τους βομβαρδίζουν εμάς, τον εργαζόμενο λαό.

Οι ΗΠΑ δεν κάνουν πόλεμο στη χώρα τους. Στην Ασία, στην Αφρική, στη Νότια Αμερική με αφορμή τους πόλεμους, δοκιμάζουν νέα όπλα υψηλής τεχνολογίας, καθώς και στο τέλος των πολέμων, με το πρόσχημα της αναδιοργάνωσης της καταστρεμμένης χώρας, ανοίγουν νέες αγορές για το κεφάλαιο.

Αδέλφια,

Μετά την κατάρρευση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου το 1991, έχει αλλάξει η ισορροπία του κόσμου. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θέλουν να διαχειριστούν τον κόσμο σε πολλά κρατίδια. Στα Βαλκάνια μόνο δημιούργησαν από τη Γιουγκοσλαβία επτά κρατίδια. Στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη δεν έχουν αφήσει κυρίαρχο κράτος και το Ιράκ χώρισαν σε τρία κομμάτια.

Μάζεψαν από όλον τον κόσμο ψυχοπαθείς, αιμοσταγείς εγκληματίες εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντάς τους στην Συρία. Στην πραγματικότητα, αυτή την στιγμή η Συρία είναι σε τρία κομμάτια.

Το 2003, η τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, είπε «από το Μαρόκο έως τον Περσικό Κόλπο πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τα όρια των 22 κρατών στη Μέση Ανατολή, πρέπει να αλλάξουν και να καθοριστούν εκ νέου».

Με διάφορα σχέδια σκοτώνουν τους ανθρώπους: με το ιμπεριαλιστικό σχέδιο της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής» ή το άνοιγμα στην Αφρική.

Εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι άφησαν τις εστίες τους και έφτασαν στις Ευρωπαϊκές πόρτες. Κάποιοι από τους επιζώντες, διασχίζοντας μαζί με τα μικρά παιδιά τους τα κρύα νερά του Αιγαίου είτε πνίγηκαν είτε σήμερα βρίσκονται έξω στο ύπαιθρο και αγωνίζονται με άσχημες καιρικές συνθήκες εγκλωβισμένοι στα διάφορα σημεία της ΕΕ.


Αδέλφια,

Μακάρι να παρέμεναν στις χώρες τους και να πολεμούσαν για την πατρίδα τους. Δυστυχώς, αυτοί οι αθώοι άνθρωποι, που φοβούνται το τρομακτικό πρόσωπο του πολέμου, «αγκαλιάζουν» τους ίδιους τους θύτες τους ως σωτήρες.

Δεν είναι αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών κατευθύνσεων, της ληστείας και της σφαγής, της ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης των ΗΠΑ και της ΕΕ που έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση τους ανθρώπους αυτούς;;;

Οι ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν τον “Μαύρο χρυσό” βάζουν τους λαούς της Μέσης Ανατολής να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο.

Παρεμβαίνουν σε κυρίαρχες χώρες και αλλάζουν τα σύνορα.
Πασίγνωστη η ιμπεριαλιστική πολιτική, «Διαίρει και βασίλευε».

Με πρόσχημα την δημοκρατία και την ελευθερία των χωρών οι δολοφόνοι δημαγωγούν. Δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα εκτός από δάκρυα και πόνο στους λαούς. Όπως είπε ο ίδιος ο ήρωας των ανταρτών, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα:
«Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ είναι ο κύριος εχθρός της ανθρώπινης φυλής.”

Ως εκ τούτου, οι ενέργειες των ιμπεριαλιστών για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει κατά της ανθρωπότητας πρέπει να καταδικαστούν με την μέγιστη ποινή, όπως έγινε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Νυρεμβέργη. Αυτές οι ληστοσυμμορίες – κράτη πιστεύουν ότι τον κόσμο αυτόν τον έχουν κληρονομήσει γενιές τώρα και κάνουν ό,τι θέλουν καταπιέζοντας την ανθρωπότητα. Δυστυχώς, αυτή η δίκη δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους αποφασισμένους, συνειδητοποιημένους και οργανωμένους ανθρώπους.
Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ο άνθρωπος από τη φύση του εξεγείρεται.

Θα καταφέρουμε να οργανώσουμε τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, θα εξεγερθούμε με διεθνιστική αλληλεγγύη και καταμερισμό της εργασίας, ενάντια σε αυτούς που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και στο τέλος θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με τους ιμπεριαλιστές.

Θέλω να τελειώσω την ομιλία μου με τα λόγια του ήρωα Τσε Γκεβάρα. “Αν δεν αντιδράσεις στο χαστούκι που πέφτει στο πρόσωπο κάποιου – δεν έχει σημασία σε ποιο μέρος του κόσμου – θα αμφιβάλλω για την προσωπικότητά σου.”

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!!!

Ευχαριστώ.

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...