Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν το έγκλημα στα ΕΛΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τούρκικων Σπουδών, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Φυσικό, Νοσηλευτική, Φαρμακευτική, ΕΜΜΕ, Οικονομικών Σπουδών, και Οδοντιατρική του ΕΚΠΑ, ΠΑ.ΠΕΙ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκτρολόγων και Ναυπηγών του ΕΜΠ και Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας καταγγέλλουν το νέο έγκλημα στα ΕΛΠΕ που έχει στερήσει μέχρι τώρα τη ζωή σε 3 εργάτες ενώ άλλοι 3 είναι τραυματισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των εργατών και την ευχή οι τραυματίες γρήγορα να γυρίσουν στις οικογένειες και τις δουλειές τους. Και αυτό το εργοδοτικό έγκλημα ήρθε ως αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, που θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους της εργοδοσίας. Παρά την αύξηση της κερδοφορίας τα τελευταία χρόνια, στον όμιλο ΕΛΠΕ εντείνεται η εργολαβοποίηση, με στόχο την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα από “φθηνούς” εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που θεριεύει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και στο χώρο των πετρελαίων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μέτρων που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κατακρεούργησαν την όποια προστασία υπήρχε στην ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, της υγείας κλπ. Τέτοια μέτρα θα περιέχει και η νέα συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ. Το νέο εργοδοτικό έγκλημα αποδείχνει για μια ακόμη φορά ότι για να πλουτίζουν μία χούφτα άνθρωποι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ματώνουν με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

Απαιτούμε τώρα σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλους τους τόπους δουλειάς, με μόνιμη σταθερή δουλειά και εργασιακά δικαιώματα. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους τραυματίες εργαζόμενους που έχουν άμεση ανάγκη από αίμα. Όσοι φοιτητές μπορούν να δώσουν αίμα, να πάνε άμεσα σε κάποιο νοσοκομείο της Αττικής και να δηλώσουν ότι θέλουν να δώσουν αίμα στην τράπεζα αίματος του ΠΑΜΕ, όπου ήδη συνδικάτα, σωματεία και φορείς συμβάλλουν στην τεράστια ανάγκη που υπάρχει.

 

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...