Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αυξήσεις στο εργοστάσιο της «ΣΚΟΤ» μετά από απεργιακή κινητοποίηση του κλαδικού συνδικάτου

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι στη ΣΚΟΤ

Χαιρετίζουμε την απεργιακή σας κινητοποίηση, που οδήγησε στην ικανοποίηση των αιτημάτων σας, δηλαδή την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αυξήσεις 4 + 2% για τα επόμενα 2 χρόνια, 15λεπτο διάλλειμα μέσα στη διάρκεια της βάρδιας, καθώς και την παροχή γάλακτος για όλους τους εργαζόμενους.

Αυτός ο αγώνας είναι συνέχεια του περσινού σας αγώνα που σταμάτησε τα σχέδια της εργοδοσίας για μείωση μισθών με αποτέλεσμα σήμερα να είστε σε θέση να διεκδικείτε πιο επιθετικά και αποφασιστικά.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό πως στις σημερινές συνθήκες σταθήκατε ενωμένοι ενάντια στην πρόταση του εργοδότη για μηδενικές αυξήσεις, σπάσατε το φόβο, τη λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα, διεκδικήσατε με γνώμονα τις ανάγκες σας, κόντρα στις επιδιώξεις ΕΕ, κυβέρνησης και εργοδοσίας να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί ώστε να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις.

Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας που δώσατε. Χρειάζεται στις σημερινές συνθήκες να οργανωθεί η πάλη σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλα τα εργοστάσια της χημικής βιομηχανίας, να ενισχυθεί το κλαδικό συνδικάτο στο εργοστάσιο της «ΣΚΟΤ» και σε όλους τους χώρους δουλειάς, ώστε πιο αποφασιστικά να οργανώσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στα υπόλοιπα εργοστάσια του κλάδου.

Η πάλη δε σταματάει εδώ, θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να διεκδικούμε, ώστε να ανακτήσουμε τα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα αιτήματά μας.

Δίνουμε όλοι μαζί απάντηση με τη μαζική μας συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη, στις 12 π.μ. στο Σύνταγμα, το οποίο συνδιοργανώνει το συνδικάτο μας. Σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσυγκέντρωση στις 10.45 π.μ. στα γραφεία του συνδικάτου, με το πανό του σωματείου σας.

-Η διοίκηση-

Ο Πρόεδρος                                                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...