Το Σωματείο ΟΤΑ Λευκάδας καταγγέλλει την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων έξω από το «Market In» στα Γιάννενα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων έξω από το «Market In» στα Γιάννενα, και συμπαραστεκόμαστε στους απολυμένους εργαζόμενους του πρώην Καρυπίδη που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών και το δικαίωμά τους στη εργασία.

Στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, και με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, έξω από το κατάστημα «Market In» (πρώην «Καρυπίδης»), η εργοδοσία της «Market In» προχώρησε σε κατάθεση μηνύσεων εναντίον συνδικαλιστών, ενώ αστυνομικές δυνάμεις, συνέλαβαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων και ένα ακόμα μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Χτες  στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων,έρχεται πιο δυναμικά η εργοδοσία  με τη βοήθεια των δυνάμεων καταστολής για να χτυπήσουν τη κινητοποίηση και τους εργαζόμενους, με τραυματίες και δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων έξω από το κατάστημα «Market IN». 

Στις αρχές Νοέμβρη είχαμε τη δίωξη της εργαζόμενης στο Δήμο Βόλου γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, από τον Δήμαρχο Βόλου με την κατηγορία ότι έσκισε ένα κενό, ασυμπλήρωτο έντυπο «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων ενώπιον των υπηρεσιών της δημοτικής αρχής.

Τα περιστατικά αυτά όπως και πολλά άλλα, δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα. Είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα μιας γενικευμένης κοινωνικής και εργασιακής καταστολής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα αστικά επιτελεία, τους πρόθυμους Δημάρχους υπερασπιστές της κυβερνητικής πολιτικής, την αστική Δικαιοσύνη. Άλλωστε η δικαιοσύνη και οι νόμοι όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων είναι που στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Βγάζουν παράνομες τις απεργίες, αποφασίζουν την απόλυση συμβασιούχων, καταδικάζουν μαθητές που συμμετείχαν σε κινητοποίηση, δικαιώνουν ομαδικές απολύσεις εργαζομένων.

Δεν είναι βέβαια καινούριο φαινόμενο. Ανάλογη τέτοια καταστολή των εργατικών αγώνων εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Γίνεται κατανοητό, ότι στα τελευταία χρόνια της κρίσης όπου στη μια πλευρά έχουμε τις πολιτικές Ε.Ε., κυβέρνησης, κεφαλαίου που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και το λαό, και από την άλλη μια σειρά μαζικών αγώνων με ταξικό προσανατολισμό, η καταστολή να εντείνεται. Βέβαια η καταστολή δεν αφορά μόνο συγκεκριμένους συνδικαλιστές , αλλά στοχεύει στην τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων, των φοιτητών, των αγροτών, του λαϊκού κινήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αλλαγές που προωθούνται στη λειτουργία των Σωματείων (νέος συνδικαλιστικός νόμος), το “λοκ-άουτ” κ.λπ.

Απέναντι στη καταστολή, τον εκφοβισμό και στην τρομοκρατία απαντάμε δυναμικά με την συμμετοχή μας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

 

Το Δ.Σ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...