Το Σωματείο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις συναδέλφισσες που εργάζονται σαν σχολικοί τροχονόμοι

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις συναδέλφισσες που εργάζονται σαν σχολικοί τροχονόμοι στα σχολεία του δήμου.

Σα να μην έφτανε που στο όνομα του “εθελοντισμού” , συνεχίζεται εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις το απαράδεκτο, αντεργατικό καθεστώς της παροχής εργασίας χωρίς να έχουν καμιά ασφαλιστική κάλυψη. Που δεν μπορούν να έχουν ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος. Που ενώ καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων αμείβονται με το πενιχρό ποσό – ονομάζοντάς το επίδομα μετακίνησης – των 174 ευρώ, πολύ πιο κάτω και από την εξευτελιστική ΕΓΣΣΕ. Τώρα τους στέλνουν σα φοροφυγάδες με τη συμβολή της Δημοτικής Αρχής στα πλοκάμια της Εφορίας, τη στιγμή που συνεχίζουν να αφήνουν στο απυρόβλητο τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές τους μεγαλοκατασκευαστές κ.α.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά, εκμεταλλεύονται βάναυσα τους σχολικούς τροχονόμους, που προσφέρουν ουσιαστική δουλειά και εξασφαλίζουν να έχουν τα παιδιά μας, ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο χωρίς να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα.

Οι συναδέλφισσες έχουν χορτάσει από διαπιστώσεις ότι «επιτελούν κοινωνικό έργο». Αναγκάζονται να εργαστούν χωρίς ασφάλιση και με χαμηλούς μισθούς, στην προσπάθειά τους να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, βγάζοντας ένα πενιχρό μεροκάματο, σε συνθήκες κρίσης με παρατεταμένη ανεργία.

Απαιτούμε :

  • να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα με την Εφορία

  • να δρομολογηθούν λύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για μόνιμες θέσεις στα σχολεία, με συλλογική σύμβαση και ασφαλιστική κάλυψη.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...