Το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας καταγγέλλει την απερχόμενη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καβάλας ότι αντικατέστησε αυθαίρετα εκλεγμένο αντιπρόσωπο

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας καταγγέλλει την απερχόμενη πλειοψηφία του ΕΥΚ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ διότι, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, παρανόμως αντικατέστησε τον εκλεγμένο αντιπρόσωπο του Σωματείου μας Γαλαζούλα Παναγιώτη με τον αναπληρωματικό Παπαδόπουλο Αθανάσιο, εγγράφοντάς τον στο Μητρώο Μελών και δίνοντάς του το δικαίωμα παρανόμως να συμμετέχει στις αρχαιρεσίες του ΕΥΚ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ στις 24/02/2018.

Παραβίασε κατάφορα τη διαδικασία αντικατάστασης που ορίζεται από το συνδικαλιστικό νόμο Ν.1264/82 και το καταστατικό του ΕΥΚ που προβλέπουν ατομική αίτηση παραίτησης του Τακτικού αντιπροσώπου προς το Δ/Σ του Σωματείου η οποία αναφέρει το λόγο παραίτησης και έγγραφο αντικατάστασής του από το Σωματείο προς το ΕΥΚ βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών με τον πρώτο αναπληρωματικό, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Σωματείου, το οποίο ποτέ δεν έγινε.

Είναι μια ακόμα αυθαιρεσία της «δημοκρατικά εκλεγμένης» πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ που έρχεται να προστεθεί στη σωρεία νοθειών στα Σωματεία – φαντάσματα που ελέγχει απόλυτα, για την αναπαραγωγή αντιπροσώπων για να μπορεί ανεμπόδιστα να περνά τη γραμμή και τα θέλω της εργοδοσίας στη συνείδηση των εργατών. Μόνο που αυτή τη φορά ξεπέρασαν τα εσκαμμένα μπαίνοντας σε ξένα χωράφια.

Μεγάλες ευθύνες έχει και ο διορισμένος από το Δικηγορικό Σύλλογο για τις αρχαιρεσίες του ΕΥΚ δικηγόρος Ελληνίδης Κυριάκος που προέδρευε της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος είχε αρνητική στάση στην παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου μας, φτάνοντας στο σημείο νααπορρίψει χωρίς καν να εξετάσει την ένσταση που κατέθεσε, ενώ θα μπορούσε να εύκολα να εξακριβώσει το προφανές, αν απλά ζητούσε να του δοθούν τα πρακτικά των τελευταίων αρχαιρεσιών του Σωματείου.

Κάνουμε ξεκάθαρο προς όλους τους εμπλεκόμενους, πως το Σωματείο μας δε θα επιτρέψει να συμβαίνουν τέτοιου είδους παράνομες παρεμβάσεις. Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία!

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!  ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργία της Πρωτομαγιάς ,...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 1η Μάη Απεργούμε

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Είναι ημέρα αγώνα της τάξης μας απέναντι στους...

Σωματείο Αρχαιολογίας Άρτας: Η 1 Μάη είναι ημέρα αγώνα και διεκδίκησης

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ  Γιατί η 1η Μάη δεν είναι αργία, μέρα των...