Το Σωματείο Λογιστών Ελεγκτών θα συμμετέχει στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Νατοϊκό Στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Πανελλαδική κινητοποίηση στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης

τo Σάββατο24 Ιούνη,1 μ.μπλατεία Αριστοτέλους

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας κλιμακώνει τη δράση του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τη συμμετοχή του στην μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24 Ιουνίου, στη 1μμ στην πλατεία Αριστοτέλους. Η κινητοποίηση θα γίνει στα πλαίσια του «Διήμερου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων 24 & 25 Ιούνιου 2017». Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης την πήρε το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες από όλα τα βαλκάνια. Ανάμεσα σε αυτά και η ομοσπονδία μας, η ΠΟΛ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και να διατρανώσουμε το αίτημα γιακαμία συμμετοχή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Το σωματείο μας θα συμμετέχει με δυναμικό μπλοκ. Θα υπάρχει πούλμαν που θα αναχωρήσει από Αθήνα για Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24 Ιούνη το πρωί στις 6,00 από δύο σημεία (ΣΕΦ & ΟΑΚΑ) και θα επιστρέψει την ίδια μέρα το βράδυ. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στα τηλέφωνα του σωματείου μας & στο email.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προβάρει σχέδια πολέμου στην περιοχή για τον έλεγχο των Αγορών και της Ενέργειας, δίνοντας απλόχερα στο ΝΑΤΟ λιμάνια, βάσεις, αεροδρόμια, στρατόπεδα για να διεξαχθεί η άσκηση “NobleJump 2017”.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν τι σημαίνει η εμπλοκή της χώρας σε αυτούς τους σχεδιασμούς:

– Ωφελήθηκαν οι εργαζόμενοι και το εισόδημα τους, την ίδια ώρα που ξοδεύουν 4 δις ευρώ σε ΝΑΤΟικές δαπάνες;

– Κερδίζει η λαϊκή οικογένεια από τη συμμετοχή της χώρας σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εκτός συνόρων;

– Ποιόν εξυπηρετούν τα πολεμικά πλοία στο Αιγαίο και πώς τάχα μου μας προστατεύει η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και στη ΕΕ; Μήπως μειώθηκαν οι παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου μας από τότε που ήρθε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσκληση της κυβέρνησης δήθεν για τις προσφυγικές ροές;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας, ανεργία, απολύσεις, μειώσεις μισθών, εξαντλητικά ωράρια, είναι απόρροια της ίδιας αιτίας που γεννά τους πολέμους. Είναι απόρροια της ανάγκης των αφεντικών για κέρδη. Ενάντια στον πόλεμο για τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλίων, που καμία σχέση δεν έχουν με τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους πρέπει να δώσουμε μαχητική απάντηση! Να αναδείξουμε με τη μαζική μας παρουσία ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σημαίνει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά και ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας!

Απαιτούμε:

 

  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς – πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

  • Απαιτούμε δαπάνες για την κάλυψη των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας και όχι για πολεμικές δαπάνες.

  • Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, στους μετανάστες , ενάντια στον εθνικισμό και στον ρατσισμό!

 

24/6, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ έξω από το ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ,

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΙΟΥΝΗΣ 2017

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...