Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου Καταγγέλλει Στους Εργαζόμενους Της Περιοχής Τις Ηγεσίες Του Κυβερνητικού Και Εργοδοτικού Συνδικαλισμού

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Οι μέρες και τα έργα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού τόσο στον κλάδο του εμπορίου όσο και γενικότερα στο εργατικό κίνημα είναι γνωστά. Είναι οι μηχανισμοί της εργοδοσίας που στήνουν σωματεία – σφραγίδες για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και να κρατούν τους εργαζόμενους αλυσοδεμένους στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων. Οι δυνάμεις που υλοποιούν μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας.

To τελευταίο διάστημα, οι αποκαλύψεις που δημοσιεύονται στον τύπο, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας για τον  εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και το ρόλο του στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, την απαξίωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Πλέον όχι μόνο είναι τσιράκια της εργοδοσίας, όχι μόνο είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο υπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών αλλά είναι και οι ίδιοι εργοδότες!!!

Ο λόγος βέβαια για το γνωστό ’’ εργατοπατέρα’’ Καραγεωργόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου μας και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ.

Ο συγκεκριμένος εκτός από εκπρόσωπος εργαζομένων είναι παράλληλα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα και παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Ο κύριος αυτός έστησε  ένα παράρτημα για το σωματείο του τον Οκτώβριο του2017 στη ΡΟΔΟ στα μουλωχτά με τη βοήθεια του προέδρου ,του γραμματέα και άλλων μελών της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου .Από τότε το συγκεκριμένο παράρτημα δεν έκανε την εμφάνιση του παρά μόνο  μέχρι   τον προηγούμενο μήνα, τις ήμερες που το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας ήταν σε περίοδο αρχαιρεσιών έκαναν ξαφνικά κάποιες ανακοινώσεις ,θυμίζοντας  την  ύπαρξη του. Εμείς τους  είχαμε καταγγείλει στο συνέδριο ως διασπαστικό σωματείο στην περιοχή μας   για την παράγωγη και μόνο αντιπροσώπων.

 Με τους μηχανισμούς της μεγαλοεργοδοσίας στήνουν σωματεία – σφραγίδες για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και να κρατούν τους εργαζόμενους αλυσοδεμένους στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων.

Αλήθεια ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο κύριος Καραγεωργόπουλος και αυτοί που τον στηρίζουν και στήνουν τα παραρτήματα του;

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε έντιμο συνδικαλιστή, να καταδικάσει και να σταθεί απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλο αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεων με σκοπό και στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και χειραγωγημένο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  μας στο  νησί αλλά και σε όλη την χώρα   να καταδικάσουν όλες αυτές τις πρακτικές και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που θέλουν να βάλουν εμπόδια στους αγώνες  μας για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος που θα μπορούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε τα όργανα της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ να συνεδριάσουν άμεσα, με θέμα την  αποπομπή και καθαίρεση του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου. Δε μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...