Το Σωματείο Εργαζομένων στον κλάδο των Ποτών-Τροφίμων N. Αχαϊας χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης των αγροτών

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

το Σωματείο Εργαζομένων στον κλάδο των Ποτών-Τροφίμων ν. Αχαϊας χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης των αγροτών. Ιδιαίτερα οι μικρομεσαίοι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι που με τον κόπο και τον ιδρώτα τους παράγουν την πρώτη ύλη για πολλά από τα προϊόντα του κλάδου μας (παστεριωμένο γάλα, ψωμί, πρώτες ύλες ποτοποιίας, φρούτα και λαχανικά).

Είναι κοινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η αιτία για την εκμετάλλευση, την ανεργία και το ξεκλήρισμα είναι η ίδια, ότι κριτήριο της παραγωγής είναι το κέρδος για να γεμίζουν τα σεντούκια τους βιομήχανοι και τραπεζίτες.

Κυβέρνηση και ΕΕ για να υπηρετήσουν τα κέρδη των λίγων και να συγκεντρώσουν τη γη στους μεγαλοαγρότες ξεκληρίζουν τη φτωχή αγροτιά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και στέλνουν επίσης τους εργαζόμενους στην ανεργία ή στις ελαστικές μορφές εργασίας για τη «δίκαιη ανάπτυξη» των βιομηχάνων.

Ο αγρότης δεν μπορεί να καλλιεργήσει με αυτές τις τιμές στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, με τη φοροληστεία και ετοιμάζουν να σερβίρουν νέο πετσόκομμα με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ δηλαδή πάνω από ένας μισθός επιπλέον φόρος (περίπου 800€), ενώ μόνο για φέτος την καλούνε να πληρώσει: αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που σταδιακά θα τριπλασιαστούν, διπλάσιο σχεδόν φόρο (από 13% σε 22%), αυξημένο ΦΠΑ (από 13%σε 24%) για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, αυξημένο ΕΝΦΙΑ και άλλους ειδικούς φόρους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να δυναμώσουν την παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, τη διεκδίκηση για την κάλυψη των απωλειών μας, την κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων.

Εργατιά και αγροτιά έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των μεγαλο-βιομηχάνων και των αγροτο-καπιταλιστών. Σε κοινό αγώνα να αντισταθούμε για να παρεμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Τότε μόνο θα μπορούν να ικανοποιηθούν οι διατροφικές και όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας, να έχει ικανοποιητικό εισόδημα ο αγρότης και ο εργάτης δουλειά με δικαιώματα.

ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ – ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

Περισσότερα

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...