Το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας συμμετέχει ενεργά στην άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη που έχουν ξεκινήσει προς στους κατοίκους και τους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών.

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων της Αττικής και του ΠΑΜΕ, αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά  στην άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη που έχουν ξεκινήσει προς  στους κατοίκους και τους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών. Για το σκοπό αυτό ήρθε σε επαφή με το στέκι αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει το  Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, σωματεία και φορείς, για τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους, που συνεχίζεται με νέες μορφές, όπως η βοήθεια από συνεργεία οικοδόμων, ηλεκτρολόγων κι άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι  συνδράμουν στις εργασίες αποκατάστασης. Για το σκοπό αυτό σήμερα συγκεντρώσαμε και στέλνουμε την δική μας βοήθεια, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη και όταν τα φώτα της δημοσιότητας σταματήσουν.

Τα υλικά που συγκεντρώσαμε και στέλνουμε σήμερα προς το στέκι αλληλεγγύης μαζί με τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς είναι:

 .    Εμφιαλωμένο νερό

.   Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κ.λ.π.)

.   Φάρμακα (γάζες, BETADINE, παυσίπονα κ.λ.π.)

.    Χλωρίνες , υγρά γενικού καθαρισμού.

.    Γάντια εργασίας ,σακκούλες  μπαζών.

.    Εργαλεία (Γράβαλα, φτυάρια, πριόνια χειρός).

 

       Η ταξική αλληλεγγύη όμως, δεν σταματά στη συγκέντρωση υλικής βοήθειας και μόνο. Η ταξική μας αλληλεγγύη έχει να κάνει και στη διεκδίκηση από την Κυβέρνηση ώστε να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενίσχυσης και στήριξης των πυρόπληκτων και των οικογενειών τους.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και απαιτούμε:

– Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.

– Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς Στέγασης, Καθαριότητας και Υγιεινής, Ένδυσης και Σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.

– Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της Ύδρευσης και της Ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.

– Έκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.

– Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Επίσης, ζητά: 

– Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή τους, τα ένσημα τους.

– Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

 

– Για τα τραπεζικά δάνεια. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την

1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.

– Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.

– Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.

– Να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για την υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων, με ευθύνη του κράτους, στην Αττική και σε όλη τη χώρα.

ΤΕΛΟΣ

Το Σωματείο μας ευχαριστεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία για την ανταπόκρισή τους στην έκκληση για συγκέντρωση ειδών αλληλεγγύης καθώς και το πρακτορείο μεταφορών Καλλιντέρη για  την δωρεάν μεταφορά των υλικών βοήθειας προς το στέκι αλληλεγγύης του Εργατικού κέντρου  Λαυρίου Αν. Αττικής, στη Νέα Μάκρη. 

 

 

 

                                                    Για το  Δ.Σ.

Περισσότερα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στον κλάδο μας στην...

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο : Για τις απαράδεκτες εκφράσεις του Υπ. Υγείας απέναντι σε διαδηλωτές

Στο νησί του μικρού Μιχαήλ και των τραγικών ελλείψεων στην υγεία επέλεξε ο υπουργός υγείας...