Το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδ. Ιδρύματα Υγείας Ν. Αχαϊας καλεί τους εργαζόμενους του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών δεχόντουσαν συνεχείς πιέσεις από την εργοδοσία και την πλειοψηφία του επιχειρησιακού τους σωματείου για μειώσεις μισθώνεπικαλούμενη την άσχημη οικονομική κατάσταση του ιδρύματος.

 Μετά από την παρέμβαση του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του Δημάρχου Πατρέων με την διοίκηση του Κωνσταντοπουλείου συμφωνήθηκε να υπάρξει τριμερείς συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου για να απαιτηθεί η πλήρης χρηματοδότηση όλων των ιδρυμάτων πρόνοιας της περιοχής μας και να εξασφαλιστούν έτσι οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτά.

 Η διοίκηση του Κωνσταντοπουλείου δεν περίμενε καν την έκβαση αυτής της συνάντησης, και σήμερα αποφάσισε να καλέσει έναν – έναν τους συναδέλφους εργαζόμενους και να προσπαθήσει να τους επιβάλει εκβιαστικά να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση του μισθού τους.

 Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια καταγγέλλει την σημερινή ενέργεια της διοίκησης και καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενους του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών:

 

  • Να μην υπογράψουν αλλαγή σύμβασης και μειώσεις μισθών!
  • Να μην λυγίσουν στον φόβο και στον εκβιασμό της απόλυσης!

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την 21η Απριλίου του 2024 συμπληρώνονται 57 χρόνια από την επιβολή της επτάχρονης στρατιωτικής...

Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπ. Πολιτισμού: Συμμετοχή στην αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το Σωματείο...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας ασθενών στην ορθοπαιδική κλινική

Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην...