Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης εκφράζει την αλληλεγγύη στους απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης στέλνει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά, γνωρίζουμε ότι για πρώτη φορά, μετά τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά από την «Cosco», το λιμάνι «πάγωσε», καθώς καμία εργασία φορτοεκφόρτωσης δεν πραγματοποιείται, με τις γερανογέφυρες να έχουν σταματήσει. Η προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό και οι απεργοί της «COSCO» μαζί με τους απεργούς όλου του Πειραιά συμμετείχαν στη απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στην πύλη της «Cosco».

Στις σημερινές συνθήκες είναι σημαντικό το μήνυμα που στέλνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προς την εργοδοσία, ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να περάσει, δεν μπορεί να τους σταματήσει όταν είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι. Χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε λιμάνι, ούτε εργοστάσιο, κανένας χώρος δουλειάς, αυτή την δύναμη πρέπει να αξιοποιήσει η εργατική τάξη απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, την Ε.Ε. και την εργοδοσία.

Στεκόμαστε στο πλευρό σας και διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, Καμία μορφή ελαστικής εργασίας, Πλήρη απασχόληση για όλους, Ενιαία Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Είμαστε δίπλα στους απεργούς διεκδικώντας, με όπλο την ταξική αλληλεγγύη, τα δικαιώματά τους. Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος τα αιτήματα τους είναι στην καθημερινή πάλη και στον κλάδο των ΟΤΑ.

Για την Διοίκηση του Σωματείου

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...