Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης εκφράζει την αλληλεγγύη στους απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης στέλνει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά, γνωρίζουμε ότι για πρώτη φορά, μετά τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά από την «Cosco», το λιμάνι «πάγωσε», καθώς καμία εργασία φορτοεκφόρτωσης δεν πραγματοποιείται, με τις γερανογέφυρες να έχουν σταματήσει. Η προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό και οι απεργοί της «COSCO» μαζί με τους απεργούς όλου του Πειραιά συμμετείχαν στη απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στην πύλη της «Cosco».

Στις σημερινές συνθήκες είναι σημαντικό το μήνυμα που στέλνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προς την εργοδοσία, ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να περάσει, δεν μπορεί να τους σταματήσει όταν είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι. Χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε λιμάνι, ούτε εργοστάσιο, κανένας χώρος δουλειάς, αυτή την δύναμη πρέπει να αξιοποιήσει η εργατική τάξη απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, την Ε.Ε. και την εργοδοσία.

Στεκόμαστε στο πλευρό σας και διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, Καμία μορφή ελαστικής εργασίας, Πλήρη απασχόληση για όλους, Ενιαία Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Είμαστε δίπλα στους απεργούς διεκδικώντας, με όπλο την ταξική αλληλεγγύη, τα δικαιώματά τους. Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος τα αιτήματα τους είναι στην καθημερινή πάλη και στον κλάδο των ΟΤΑ.

Για την Διοίκηση του Σωματείου

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Για τους απεργούς πείνας και τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Για πάνω από μια δεκαετία, στα κτίρια των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας ζουν 400...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Να ανακληθούν οι απολύσεις και να μην γίνουν άλλες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το Συνδικάτο Τύπου και  Χάρτου καταγγέλλει τις απολύσεις που έγιναν στην εταιρεία Veridos...

Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ: Ανακοίνωση για το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στον ΔΕΔΔΗΕ

ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ ! ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ...