Το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί απάντηση στην βάρβαρη, αντεργατική, φοροληστρική πολιτική της Κυβέρνησης, που από τη μια επιβάλει νέες περικοπές στους μισθούς και αυξάνει τη φορολογία στους ναυτεργάτες, ενώ για τους εφοπλιστές, συνεχίζει να δίνει νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια.

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς και κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αιτήματα δίκαια, που διεκδικούν όλοι οι κλάδοι, το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Ενάντια στην απεργία τους βρίσκονται κυβέρνηση και εφοπλιστές, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού, επιδιώκουν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό. Δεν θα τους περάσει!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, με τη στήριξη και συμπαράστασή μας να ανατρέψουμε αυτή τη προσπάθεια.

Η καλύτερη απάντηση είναι να οργανώσουμε την πάλη στον κλάδο μας, σε όλα τα εργοστάσια, να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας με πρώτη απάντηση στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια που πρέπει να αποτελέσει μια μαχητική απάντηση του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – εργοδοσίας.

Η Διοίκηση

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Πρόσκληση για Επιστημονική Ημερίδα στις 23 Μαΐου

Η ΟΜΕ σε συνεργασία με επιστημονικούς και συλλογικούς φορείς έρευνας και εκμετάλλευσης του Ορυκτού...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Βαλλιστικός πύραυλος των Χούθι χτύπησε το M/T WIND

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό (U.S. Central Command), στις 18 Μάη, οι Χούθι χτύπησαν...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για την πυρκαγιά στο 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού την Τρίτη 14/5, δημιούργησε μια ιδιαίτερα...