Το Συνδικάτο Φαρμάκου καλεί στην Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 5 το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπροστά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. θα καταθέσει νομοσχέδιο για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα στην Βουλή .

Το συνδικάτο μας συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ταξικά συνδικάτα και ομοσπονδίες σας καλεί την Πέμπτη 12-10 στις 5.00μ.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας..

Έχουν αναλάβει συγκεκριμένη δέσμευση για λογαριασμού του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων, να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία που αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα του εργατικού κινήματος, να χτυπήσουν την οργανωτική δομή των σωματείων, δηλαδή τον τρόπο που θα οργανώνονται οι εργαζόμενοι ενάντια στη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας ταυτόχρονα τα δικαιώματά τους.

Αξιοποιούν την δράση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχει σημαντική ευθύνη για τα εκφυλιστικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως πρόσφατα τις αρχαιρεσίες των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ, όπου εργολαβικά έχουν αναλάβει τα διευθυντικά στελέχη των εταιριών , με εκβιασμούς και υποσχέσεις παρασύρουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τους ανθρώπους της εργοδοσίας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός όλα αυτά τα χρόνια βάζει πλάτη για να περνάνε οι σχεδιασμοί των κυβερνήσεων του μεγάλου κεφαλαίου, με το περίφημο <<κοινωνικό διάλογο>>, την << εργασιακή ειρήνη>> καλώντας τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να γίνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις.

Στόχο έχουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους, για να μη συζητούν τα προβλήματα που προκαλεί η αντεργατική πολιτική, να μην συζητούν πως θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Να βάλουν εμπόδια στην δράση των ταξικών συνδικάτων για την υπογραφή συμβάσεων, την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι. Να μην συσπειρωθούν με τα ταξικά συνδικάτα που με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα .

Σε μια περίοδο που το εργατικό κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση, θέλουν να πάρουν επιπλέον μέτρα για την παρεμπόδιση της δράσης των σωματείων, γιατί φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν, δεν θα είναι πάντα φοβισμένοι..

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα βάλουν χέρι στο εργατικό κίνημα. Εμείς σαν ταξικό συνδικάτο, που συσπειρωνόμαστε στις γραμμές του ΠΑΜΕ, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των των δικαιωμάτων μας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, αυτό είναι που φοβούνται.

Το συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα επιχειρησιακά σωματεία, να προετοιμασθούν, να συζητήσουμε μέσα στους χώρους δουλειάς να απαντήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης. Να δείξουμε την δύναμή μας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...