Το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ του Συνδικάτου μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς στον κλάδο του Γάλακτος, των Τροφίμων και των Ποτών στη:

Γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μάρτη στις  10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης).

Θέμα της γενικής συνέλευσης: Η οργάνωση της πάλης στον κλάδο μας για την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τόσο στον κλάδο μας όσο και συνολικά, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έχουμε δεχτεί μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις προηγούμενες, από τους βιομήχάνόυς, ΐον ΣΕΒ και την ΕΕ.

Ταυτόχρονα νέα αντεργατικά μέτρα θα έρθουν να προστεθούν στα ήδη ψηφισμένα, που θα κάνουν τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη. Στόχος τους, είναι να εξασφαλίζονται συνεχώς νέα οφέλη για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, δηλαδή να εξασφαλιστεί η αύξηση της κερδοφορία τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να μας πείσουν ότι «έρχεται το τέλος των μνημονίων», ότι «βγαίνουμε στις αγορές», η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική, θα έρθουν επενδύσεις, άρα είναι «για το καλό όλων μας».

Κρύβουν όμως ότι η ανάπτυξη έχει ταξικό πρόσημο. Ότι ανάπτυξη σημαίνει νέα κέρδη για το κεφάλαιο, ενώ για εμάς τους εργαζόμενους θα συνοδευτεί με νέα μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αύξηση της φορολογίας, με απελευθέρωση των απολύσεων.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στήριξη και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, ψήφισε νέο συνδικαλιστικό νόμο με στόχο να βάλουν περισσότερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, να βάλουν περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και να εξασφαλίσουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα μας βρουν απέναντι τους, θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους.

Ισχυροποιούμε το κλαδικό μας συνδικάτο, παίρνουμε μέρος στην γενική μας συνέλευση,

οργανωνόμαστε και παλεύουμε για τη ζωή κου μας αξίζει.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν μας αξίζει και δεν αποδεχόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλο τον πλούτο να ζούμε με φόβο και ανασφάλεια. Εξάλλου χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά σε κανένα εργοστάσιο, σε κανένα χώρο δουλειάς, όλη η δύναμη είναι στα χέρια μας.

Ξέρουμε καλά πως ότι δικαιώματα είχαμε κατακτήσει, ήταν αποτέλεσμα σκληρής ταξικής πάλης με την εργοδοσία, τους μηχανισμούς της, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της.

Εξάλλου και οι βιομήχανοι είναι ενωμένοι απέναντι στους εργαζόμενους, παρά τους όποιους ανταγωνισμούς μεταξύ τους, για αυτό και δεν υπογράφουν τις Κλαδικές ΣΣΕ που διεκδικεί το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας.

Έχουν άξιους συμπαραστάτες τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, από πρωτοβάθμια σωματεία μέχρι και τη ΓΣΕΕ, για να τους βγάζουν όποτε απαιτείται από τη δύσκολη θέση, να κάνουν για λογαριασμό τους τη βρώμικη δουλειά, να οδηγούν τους εργαζόμενους στο δικό τους «μονόδρομο», να υποτάσσεται η πάλη στα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενώ ο κλάδος μας, η βιομηχανία γάλακτος – τροφίμων – ποτών, είναι από τους πιο κερδοφόρους, την ίδια στιγμή μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που δουλεύουμε με μισθούς πείνας, που δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη. Συνεχώς επεκτείνονται οι εργασιακές σχέσεις χωρίς δικαιώματα, μέσω εργολάβων – δουλεμπορικών γραφείων, εποχικοί, ενοικιαζόμενοι και άλλοι. Ταυτόχρονα τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι πληθαίνουν και οι επαγγελματικές ασθένειες.

Οι συνάδελφοί μας εργάτες γης στα χωράφια και στα θερμοκήπια, ασφαλίζονται στον ΟΓΑ με το απαράδεκτο καθεστώς του εργόσημου, χωρίς δικαιώματα.

Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, συγκροτούμε επιτροπές του συνδικάτου ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός, άμεση και ενιαία απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.

Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς και διεκδικούμε την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις, που θα έχει ισχύει για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Όλοι στη γενική συνέλευση του κλαδικού μας Συνδικάτου την Κυριακή 4 Μάρτη στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης)

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία

Έξω οι ενώσεις προσώπων

Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Κανείς συνάδελφος με εργόσημο

Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις

Υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ με νόμο στα 751 ευρώ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Λέσβου : Κάλεσμα σε σύσκεψη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου  καλεί σε σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της...

Δράσεις συνδικάτων για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των Συνδικάτων για το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων έχουν ήδη...