Το Συνδικάτο της Χώρας Των Βάσκων LAB εκφράζει την Αλληλεγγύη του στην Απεργία των Ναυτεργατών στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Συνδικάτο της Χώρας Των Βάσκων LAB εκφράζει την Αλληλεγγύη του στην Απεργία των Ναυτεργατών στην Ελλάδα και καταγγέλλει τις τακτικές της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σπάσιμο της Απεργίας

  Το Συνδικάτο της Χώρας Των Βάσκων LAB, μέλος της ΠΣΟ, στέλνει μήνυμα Αλληλεγγύης με τους απεργούς ναυτεργάτες και καταγγέλλει τις τακτικές της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σπάσιμο της Απεργίας. Στο μήνυμα τους αναφέρουν:

 Η LAB εκφράζει Αλληλεγγύη και στήριξη στην Απεργία των Ναυτεργατών στην Ελλάδα

 Η LAB εκφράζει την Αλληλεγγύη και στήριξη της με την Απεργία των Ναυτεργατών στην Ελλάδα που συνεχίζεται για ακόμη 48 ώρες.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στεφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣΝΑΤ απεργούν για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, την σύνθεση των πληρωμάτων των πλοίων, το ασφαλιστικό τους ταμείο και ενάντια στην άνοδο του ορίου συνταξιοδότησης καθώς και την χειροτέρευση της κοινωνικής ασφάλισης. Είναι αναγκαίος ο συντονισμός της πάλης ενάντια στις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι απαράδεκτο ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως υπηρέτης των εφοπλιστών, επιτίθεται στους απεργούς, αποκαλώντας τους υπευθύνους για την κατάσταση των προσφύγων που φτάνουν στα Ελληνικά νησιά. Η Υποκρισία της Κυβέρνησης είναι προκλητική καθώς ακόμη και οι πρόσφατες αποφάσεις της είναι η επιβολή της Συνθήκης Σένγκεν, η ενίσχυση της ΦΡΟΝΤΕΞ και χρονοβόρες διαδικασίες για τους πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές βγάζουν κέρδη εκμεταλλευόμενοι την απελπισία των προσφύγων απαιτώντας 60€ το άτομο για να τους μεταφέρουν από τα νησιά.

 

Μπιλμπάο, Χώρα των Βάσκων, Νοέμβρη 2015

 

 

Περισσότερα

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Βραζιλία(ΦΩΤΟ)

Στη Βραζιλία στις 1 και 2 Μάρτη συνεδριάζει το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ για...

Αλληλεγγύη στα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ένταση της κρατικής καταστολής και αυταρχισμού, την κλιμάκωση των βίαιων...