Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταδικάζει την απόφαση των δικαστηρίων για ποινή φυλάκισης 7 μηνών στους 5 συναδέλφους χαλυβουργούς

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταδικάζει την απόφαση των δικαστηρίων για ποινή φυλάκισης 7 μηνών στους 5 συναδέλφους χαλυβουργούς, από τους πρωτοπόρους στην ηρωική 9μηνη απεργία πριν από 6 χρόνια. Ταυτόχρονα, εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους.

Η δίκη και καταδίκη των 5 απεργών χαλυβουργών έγινε μετά από μήνυση απεργοσπαστών, ανθρώπων της εργοδοσίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι όταν απειλούνται τα συμφέροντα των βιομηχάνων η δικαιοσύνη δουλεύει «ρολόι».

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει στόχο να χτυπήσει μόνο τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, αλλά να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο που σηκώνει το ανάστημά του απέναντι στη βαρβαρότητα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, που παλεύει για τα δικαιώματά του. Προμηνύεται έτσι ακόμα μεγαλύτερη επίθεση και καταστολή απέναντι στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέναντι στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις, όπως επιβεβαιώνεται από την ψήφιση για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, από το χτύπημα όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, από το πρόσφατο χτύπημα της κινητοποίησης των καθηγητών κ.ά. Θέλει να στρώσει το έδαφος για σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, ώστε η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων να συνεχίζεται ανεμπόδιστη.

Όμως, όσους νόμους και να φέρουν, όσα εμπόδια και να βάλουν, δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων για να υπερασπίσουν τη ζωή τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποταχτούν στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλλουν και να παλέψουν με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...