Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδότρια εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ στο ΤΡΑΜ του Πειραιά, για το σοβαρό εργατικό ατύχημα

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδότρια εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ στο ΤΡΑΜ του Πειραιά, για το σοβαρό εργατικό ατύχημα που έγινε προχθές 3/10 στο εργοτάξιο της Πλ. Κόνωνος, που είχε σαν αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου Σελένιτσα Σαφέτ, 62 χρονών.

Το ατύχημα δεν ήταν αποτέλεσμα της «κακιάς ώρας», αλλά της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά. Καταδικάζουμε και την τακτική της συγκεκριμένης εταιρείας, που τρομοκρατεί τους εργάτες, ώστε να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στο εργοτάξιο και κανείς να μη σηκώνει κεφάλι.

Οι ζωές μας δεν είναι για πέταμα! Απαιτούμε εδώ και τώρα, από την κυβέρνηση και από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να παλέψουν μαζί με το Συνδικάτο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, εντάσσοντάς τα στην πάλη μας απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που τους εργάτες τους υπολογίζει μόνο όταν βγάζουν κέρδη για τον εργοδότη και προτάσσοντας τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας.

Παίρνουμε όλοι μέρος στις μαζικές διαδικασίες του Συνδικάτου και στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Οκτώβρη 9 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου, ώστε να δούμε πώς καλύτερα θα οργανώσουμε την πάλη μας και για αυτά τα ζητήματα.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...