Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την αδίστακτη στάση του Άκτωρα και των υπεργολάβων, που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την αδίστακτη στάση του Άκτωρα και των υπεργολάβων, που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, στα αντιπλημμυρικά έργα στην Ηλιούπολη, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, 19/5/2017, εργατικό ατύχημα, με αποτέλεσμα συνάδελφος να σπάσει το πόδι του, την ώρα που ξεκινούσε τη δουλειά. Παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Συνδικάτου για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια το έργο, η εργοδοσία προκειμένου να μη χάσει ούτε λεπτό του ευρώ προτίμησε να συνεχίσει ακάθεκτη τις εργασίες και αγνόησε τις υποδείξεις για λήψη μέτρων ασφάλειας.

Και από αυτό το περιστατικό αποδεικνύεται ότι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο γενικότερα, είναι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία και κάνουν ό,τι θέλουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αρνούνται να δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς μέτρα ασφάλειας. Να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που τυχόν κάνει η εργοδοσία για να επιβάλλει την εργασία με μη ασφαλή τρόπο. Όλοι μαζί με το Συνδικάτο να οργανώσουμε την πάλη προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες κι όχι τις ανάγκες των εργοδοτών και το πώς αυτοί θα θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας αλλά και από το αίμα μας.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μπει επιτέλους ένα φρένο στους εργολάβους, που μπροστά στην αδυσώπητη δίψα τους για κέρδος βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των εργατών.

 

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...