Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των 15 θυμάτων από τις χθεσινές πλημμύρες

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των 15 θυμάτων από τις χθεσινές πλημμύρες, στη Μάνδρα Αττικής και τις γύρω περιοχές.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που είδαν να καταστρέφονται τα νοικοκυριά τους και οι κόποι μιας ζωής και θα δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Θα παλέψουμε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Θα βρεθούμε στο πλευρό τους για να απαιτήσουμε από κοινού να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και άμεσης ανακούφισης των πληγέντων.

Οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Για χρόνια κλείνουν τα μάτια σε ένα πρόβλημα, όπως οι πλημμύρες, ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχει και προκαλεί τεράστιες καταστροφές κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα.

Οι καταστροφές που γίνονται μπορούν να αντιμετωπιστούν και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Παρόλα αυτά, τα αναγκαία έργα και υποδομές δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κεφάλαιο και την ΕΕ, γιατί δεν αποφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη. Αν υπήρχαν υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας δεν θα είχαμε αυτές τις καταστροφές.

Απόδειξη της ταξικής αυτής πολιτικής, είναι ότι οι καταστροφές και οι απώλειες σε ζωές συμβαίνουν στις εργατογειτονιές, στις περιοχές όπου οι υποδομές είναι ανύπαρκτες ή αποσπασματικές ή μικρής έκτασης.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής γιατί συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Εξαγγελίες για τις πλημμύρες έχουμε ξανακούσει. Εξαγγελίες για ανακούφιση της ζωής μας, επίσης. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: Απώλειες για τη φτωχολογιά και όξυνση των προβλημάτων της.

Απαιτούμε και διεκδικούμε άμεσες λύσεις:

  • Αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

  • Μέτρα για υλοποίηση έργων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...