Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και γυναικών να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μεταλλεργάτες του Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

Καταδικάζουμε τη βρώμικη βιομηχανία διώξεων στους συνδικαλιστές μεταλλεργάτες του Πειραιά!

 Συνάδελφοι

Ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής

Μεταλλεργάτες συνδικαλιστές σέρνονται συστηματικά σε δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια, με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο δίχρονο.

 

Πρόκειται για μια βρώμικη βιομηχανία διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών που στήθηκε από μηχανισμούς της εργοδοσίας στο ΒΙΠΑΣ (Βιοτεχνικό πάρκο Σχιστού), για να τρομοκρατήσουν το Συνδικάτο και γενικότερα τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Στη θέση του κατηγορούμενου εναλλάσσονται όλα σχεδόν τα μέλη της Δ.Σ. και άλλοι πρωτοπόροι συνδικαλιστές και στη θέση του κατήγορου είναι επιχειρήσεις εργολάβων, ορισμένοι από τους οποίους διατηρούν στενές επαφές με την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Δικαιοσύνη επαναφέρει υποθέσεις που είχαν μπει στο αρχείο και ήταν στο όριο της παραγραφής. Σε άλλες δίκες, οι κατηγορούμενοι συνδικαλιστές καταδικάζονται, παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα, ενώ υπάρχουν και καταδίκες εντελώς ανυποστήρικτες, πραγματική πρόκληση για την εργατική τάξη.

Οι δικαστικές διώξεις δεν είναι τυχαίες. Ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος των διώξεων είναι τυχαία. Οι εκατοντάδες μυνήσεις ήταν αποτέλεσμα της λυσσαλέας αντίδρασης της εργοδοσίας, που έκανε ότι μπορούσε για να μην μπουν στο ΒΙΠΑΣ, το σωματείο και η συνδικαλιστική δράση. Η εργοδοτική τρομοκρατία κορυφώθηκε όταν το 2007 έγινε απεργία στο χώρο, που κράτησε 2,5 μήνες, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την επέκταση του 7ωρου – 5ήμερου – 35ωρου στα μηχανουργεία που σχετίζονται με τη Ζώνη.

Το ζήτημα δεν αφορά στενά το Συνδικάτο Μετάλλου, το οποίο απειλείται από την εργοδοσία και με οικονομική εξόντωση, εξαιτίας του μεγάλου κόστους που έχουν οι δίκες, αφορά όλα τα Συνδικάτα, όλο το λαό.

Η εργοδοσία με τους συμμάχους της μέσω της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης επιχειρεί να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα, να μετατρέψει όλη την περιοχή του Πειραιά σε Ειδική Οικονομική Ζώνη.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, όλους τους μαζικούς φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε αγώνα για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη. Καλούμε να καταδικάσετε την ποινικοποίηση των αγώνων , να ενισχύσετε και να δυναμώσετε την συμπαράστασή σας και την αλληλεγγύη σας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις των συνδικαλιστών μεταλλεργατών.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Ενημερωτικό για τη δεύτερη συνάντηση με εργοδοτικούς φορείς

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 16.00μμ θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση με...

Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Αναβολή της κινητοποίησης στις 29/3 στο υπουργείο εργασίας

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες Σήμερα πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 14.00 το μεσημέρι υπάλληλος του υπουργείου...

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...