Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας , καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, με αφορμή τη δίκη των 35 συνδικαλιστών από Σωματεία, Συνδικάτα και Ομοσπονδίες που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ. Έχουν ευθύνη τόσο η κυβέρνηση ΝΔ και ο τότε Υπουργός Εργασίας, Βρούτσης, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων.

Θυμίζουμε πως το ίδιο αστικό δικαστήριο είχε αθωώσει τους 35, μιας και είχαν πέσει στο κενό οι κατηγορίες για δήθεν παρεμπόδιση της λειτουργίας του Υπουργείου με την κατηγορία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας» και είχε αποδειχθεί η προβοκάτσια που πήγαν να στήσουν, με φθορές στο υπουργείο δήθεν από τους αντιπροσώπους των εργαζομένων, η τότε κυβέρνηση ΝΔ και τα ΜΜΕ που έχουν στα χέρια τους οι μεγαλοκαναλάρχες – Βιομήχανοι, Εφοπλιστές.

Η προσπάθεια τρομοκρατίας και αυταρχισμού από το κράτος των κεφαλαιοκρατών και τους υπόλοιπους μηχανισμούς του δεν θα περάσει.

Το αστικό κράτος έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είναι στην Κυβέρνηση, και θυμάται να χτυπήσει τα εργατικά δικαιώματα. Δεν είναι τυχαία η περίοδος που γίνεται τώρα η δίκη. Είναι μια περίοδος που ετοιμάζεται νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, στο συνδικαλιστικό νόμο και γενικότερα στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Και πριν από 4 χρόνια, τον Γενάρη του 2013, ο τότε Υπουργός Εργασίας Βρούτσης (Κυβέρνηση της Ν.Δ.), για να δικαιολογήσει τη σφαγή στο ασφαλιστικό είχε πει «το ασφαλιστικό σύστημα είναι δομημένο σε πελατειακές σχέσεις». Αυτή η δήλωση ήταν και η αφορμή για την κινητοποίηση. Θυμούνται συνέχεια ποιος είναι ο αντίπαλος τους, το εργατικό κίνημα το οποίο έχει ταξικό προσανατολισμό να ανατρέψει την εξουσία τους, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν. Είναι τα Σωματεία, τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που απαρτίζουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Δεν θα μας σταματήσουν. Θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε καρφί στο μάτι τους. Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες να απαντήσουν στην επίθεση που δεχόμαστε με οργάνωση και δράση, μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου. Όλη την εργατική τάξη σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ. Καμία αναμονή για τα το τι θα φέρουν τα νέα μέτρα. Απαντάμε με δράση για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για μια ζωή δίχως εκμετάλλευση.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σωματέιο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Σε κίνδυνο οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την ΛΑΡΚΟ

Κύριοι Με την υπ αριθμό 267 επιστολή μας που λάβατε με δικαστικό επιμελητή, σας ανακοινώνουμε...

ΕΚ Ζακύνθου – Να γίνει άμεσως έλεγχος στις συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ        Την προηγούμενη εβδομάδα άλλος...

Απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Υγείας και της απεξάρτησης...