Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα «προαπαιτούμενα» της 3ης αξιολόγησης, όπως έχει ήδη αποφασίσει και η Ομοσπονδία του κλάδου μας, καθώς και άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, ως απάντηση στα αντεργατικά μέτρα και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, την παρεμπόδιση του απεργιακού δικαιώματος για τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση, το χώρο που αποτελεί πηγή κερδοφορίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΙΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Επιχειρούν να βάλουν με κάθε τρόπο στο γύψο τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης. Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ποινικοποιεί τη δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία, καθώς ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα. Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει αγκαλιά με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά ο κοινός βηματισμός του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουν ψηφίσει χειροπόδαρα όλα τα μνημόνια, των δυνάμεων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον πιο εργοδοτικό συνδικαλισμό στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν με μια φωνή την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν την 24ωρη απεργία που έγινε στις 14 Δεκέμβρη, εμποδίζοντας την οργάνωση των διεκδικήσεων στους χώρους δουλειάς, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους, απομακρύνοντας τους από τα συνδικάτα.

Με τη στάση τους βάζουν πλάτη στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και στους σχεδιασμούς των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, που θέλουν τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα, να μην μπορούν να αντιδράσουν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσει η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!

Το συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να παλέψουν για τη ζωή τους παίρνοντας μέρος μαζικά στην απεργία όταν θα φέρει η κυβέρνηση το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο για ψήφιση.

  • Απεργούμε, διεκδικώντας την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
  • Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
  • Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  • Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
  • Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. 
  • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
  • Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, 

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...