Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών καταγγέλλει την σύλληψη του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στην εταιρεία ΖΑΒΕΛ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει το όργιο καταστολής και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «ΖΑΒΕΛ», οι οποίοι απεργούν διεκδικώντας τους οφειλόμενους μισθούς τους και το δικαίωμα τους στην δουλειά. Στα πλαίσια της καταστολής συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι που απεργούν για το δικαίωμά τους στην δουλειά και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους δεν έχουν απέναντι τους μόνο τον εργοδότη τους αλλά και το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς καταστολής που διαθέτει.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ απελευθέρωση του Προέδρου του Σωματείου και την ικανοποίηση των αιτημάτων των Εργαζομένων.

Η νέα κυβέρνηση από τις πρώτες κιόλας μέρες δείχνει τη στόχευσή της, που δεν είναι άλλη από την επιβολή σιγής νεκροταφείου με κάθε τρόπο, στους χώρους δουλειάς ενόψει της επιβολής των νέων αντεργατικών μέτρων. «Ζήλεψε» τις πρακτικές των κυβερνήσεων των προηγούμενων μνημονίων και αξιοποιεί την Αστυνομία για να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα επιχειρήσει,μαζί με την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των υπολοίπων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου, να επιβάλει και την αλλαγή της Συνδικαλιστικής νομοθεσίας και την κατάργηση του δικαιώματος στην Απεργία.

Για αυτό καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα σωματεία να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζόμενων στα νέα μέτρα με μαζικές διαδικασίες, με συσκέψεις, με συγκεντρώσεις, σε κάθε χώρο δουλειάς. 

Να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής σε δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 22 Οκτώβρη, σε κάθε πόλη. Τα συλλαλητήρια, να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα, με την προετοιμασία και πρόταση για Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...