Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ καταδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος των χαλυβουργών

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

 Απόφαση κομμένη και ραμμένη στο δόγμα «νόμος και τάξη», αλλά και συνολικής τρομοκράτησης των εργαζομένων αποτελεί η καταδικαστική απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο σε βάρος των ηρωικών χαλυβουργών την Τετάρτη 9 Απρίλη. 

 Το Δικαστήριο καταδίκασε σε 23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή τους χαλυβουργούς Γιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αντίστοιχα, κατά την περίοδο του ηρωικού 9μηνου απεργιακού αγώνα, με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας.

 Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε στους υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς 21 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, ενώ έκρινε αθώα τη γυναίκα ενός χαλυβουργού.  

Οι χαλυβουργοί άσκησαν έφεση για να αφεθούν ελεύθεροι.

 ΤοΣυνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ στήριξε αποφασιστικά και με κάθε τρόπο τον πολύμηνο απεργιακό τους αγώνα που ήταν παράλληλος με τον δικό μας αγώνα κατά της Εφεδρείας, του κλεισίματος του Ινστιτούτου και εν τέλει του ξεπουλήματος του Ορυκτού Πλούτου. Θέματα για τα οποία αγωνιζόμαστε συνεχώς και καθημερινώς διότι ο πόλεμος συνεχίζεται ανελέητα από την Κυβέρνηση ενάντια στην εργατική τάξη.

 ΤοΣυνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τους χαλυβουργούς και τις οικογένειές τους στα πλαίσια της Ταξικής Αλληλεγγύης στις νέες προκλήσεις όπως και όποτε χρειαστεί.

 Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ (νυν ΕΚΒΑΑ) καταγγέλλει την συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα που επιχειρείται με την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων για το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή οδηγώντας  στην δικαστική απόφαση καταδίκης των χαλυβουργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

 

 

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

  

Το ΔΣ

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...