Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής κατά δύο μεταναστών εργατών γης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλο το εργατικό κίνημα τη νέα δολοφονική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής κατά δύο μεταναστών εργατών γης πακιστανικής καταγωγής, το Σάββατο 7/10 στη Γκορυτσά Ασπροπύργου, την ώρα που δούλευαν σε θερμοκήπια.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής, ενώ πασχίζουν να πλασάρουν αντισυστημικό προσωπείο, στρέφουν το μίσος τους ενάντια σε μετανάστες, στα πιο υποτιμημένα κομμάτια της εργατικής τάξης, προσφέροντας έτσι πολύτιμες υπηρεσίες στα αφεντικά. Ταυτόχρονα αξιοποιούνται σε ρόλο μπράβου της εργοδοσίας για να εκφοβίσουν όσους ανθρώπους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι – οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν ξεχνάμε την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Εμείς ως Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού και Ξενοδοχείων στοχεύουμε στον πραγματικό εχθρό. Παλεύουμε για την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από φύλο, φυλή ή οποιοδήποτε άλλο κάλπικο διαχωρισμό, ενάντια στις πολιτικές ντόπιων ή ξένων μονοπωλίων και εργοδοτών. Γνωρίζουμε ότι οι πράξεις της Χρυσής Αυγής απορρέουν από τον ίδιο το ναζιστικό χαρακτήρα της, ο οποίος δεν μπορεί παρά να είναι εγκληματικός. Γνωρίζουμε ότι οι ναζιστές έχουν διασυνδέσεις με τμήματα του επιχειρηματικού κόσμου και του κρατικού μηχανισμού, και ως εκ τούτου έχουν κάθε λόγο να στρέφονται ενάντια στις εργατικές διεκδικήσεις, να προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου, να αξιοποιούν τις πιο αντιδραστικές προκαταλήψεις για να βάζουν εμπόδια στην ενότητα των εργαζομένων. Καταγγέλλουμε επίσης και την κυβέρνηση για την κωλυσιεργία της δίκης της Χρυσής Αυγής, γεγονός που αντικειμενικά διευκολύνει τη συνέχιση της εγκληματικής δράσης της.

Όμως από τη μεριά μας υπάρχει συσσωρευμένη πείρα. Θα μας βρουν απέναντί τους. Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν τα συνδικάτα τους, ανεξάρτητα από χρώμα δέρματος, ηλικία, ειδικότητα, να μπουν ενεργά στον αγώνα, καθώς αυτή είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση στο κλίμα φόβου που προσπαθεί να δημιουργήσει η πλουτοκρατία και τα κάθε λογής τσιράκια της.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...