Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών καλεί όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας ΝΕΣΤΛΕ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση

Δημοσιεύτηκε στις

Προς

Τους συναδέλφους της εταιρείας ΝΕΣΤΛΕ

 Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ της ΝΕΣΤΛΕ τις προηγούμενες μέρες επέβαλε μειώσεις μισθών μέσα από τρομοκρατία και εκβιασμούς, εκμεταλλευόμενη τον φόβο και το γεγονός ότι οι εργάτες τους εργοστασίου είναι ανοργάνωτοι.

Με αυτές τις μειώσεις εξασφαλίζει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία. Ανοίγει συνολικά τον δρόμο για να καταργήσει τους μισθούς και τα δικαιώματα που είχαν διαμορφωθεί από την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η επίθεση δεν θα σταματήσει εδώ θα προσπαθήσει να χτυπήσει παραπέρα την συλλογική διεκδίκηση και τους αγώνες, θα προσπαθήσει να μας απομονώσει ακόμα περισσότερο από τους εργαζόμενους του κλάδου θα τσακίσει στην συνέχεια και όσους εργαζόμενους προς το παρόν δεν έπληξε

Γι΄αυτό χρειάζεται σήμερα να οργανωθούμε. Να διεκδικήσουμε οργανωμένα την ανάκληση των ατομικών συμβάσεων. Να απαιτήσουμε οργανωμένα να ακυρώσουμε την υπογραφή που μας ανάγκασαν να βάλουμε κάτω από κλίμα τρομοκρατίας και χωρίς να γνωρίζουμε όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που φέρνει η ατομική σύμβαση στη ζωή μας και τις οικογένειες μας.

Οι νέες ατομικές συμβάσεις

  • Αναγράφουν ένα ξερό μισθό. Εξαφανίστηκαν τα επιδόματα γάμου, τέκνων, θέσης, ανθυγιεινό, τριετίες κ.α.

  • Μας έβαλαν να υπογράψουμε ότι παραιτούμαστε από κάθε διεκδίκηση αυξήσεων και γενικά καλύτερων αποδοχών στο μέλλον. Η σύμβαση που υπογράψαμε λέει ρητά ότι σε περίπτωση που το κίνημα καταφέρει να επιβάλλει αυξήσεις και άλλες κατακτήσεις εμείς δεν το δικαιούμαστε. Ξεκαθαρίζει ότι η εργοδοσία δεν είναι υποχρεωμένη να τις καταβάλλει, ότι θα είναι υπο το καθεστώς οικειοθελούς παροχής, δηλαδή θα το δώσει αν θέλει και όποτε θέλει.

  • Για το έτος 2015 και για να μην μας κακοφανούν οι μειώσεις μισθών, η «φιλεύσπλαχνη» εργοδοσία λέει ότι θα μας δώσει εφάπαξ ποσό σε τρείς δόσεις. Η «παροχή» αυτή όμως συνάδελφοι χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι φορολογείται όχι σαν μισθός αλλά σαν επιπλέον εισόδημα, δηλαδή με περίπου 40%.

Γι΄αυτό το λόγο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε

είναι να απαιτήσουμε οργανωμένα να ακυρωθούν οι υπογραφές μας.

Στην τριμερή συνάντηση που προκάλεσε το συνδικάτο παίχτηκε ένα θέατρο στις πλάτες μας. Η εργοδοσία έλεγε ότι οι μειώσεις μισθών έγιναν μέσα σε ένα κλίμα «αμοιβαίας κατανόησης» και η κυβέρνηση τη μάλωνε γιατί βιάστηκε να προχωρήσει τώρα σε μειώσεις και δεν περίμενε να το κάνει όταν θα γίνουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε τις ατομικές συμβάσεις καθώς όπως λέει είναι «νόμιμες».

Συνάδελφοι αποδεικνύεται ότι η ΝΕΣΤΛΕ έχει τις πλάτες της κυβέρνησης και της ΕΕ, της σημερινής και των προηγούμενων, όπως και όλοι οι βιομήχανοι, που πρώτοι έτρεξαν να συγχαρούν την κυβέρνηση για την επέκταση του μνημονίου, που σημαίνει για αυτούς και άλλες μειώσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα μας για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων χειροκροτεί την «αριστερή κυβέρνηση» που στηρίζει την ανάπτυξη και δηλώνει συμπαραστάτης στην «εθνική προσπάθεια» και στην «εθνική περηφάνια».

Αυτό που μας επιβάλλουν, ο λαός μας το λέει με τη γνωστή παροιμία

«σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω»

Τις τελευταίες μέρες η εργοδοσία μαζί με την κυβέρνηση έχουν ρίξει και άλλο παραμύθι. Εκβιάζουν και τρομοκρατούν να αποδεχτούμε τις μειώσεις και ότι άλλο έρθει στη συνέχεια για να μην κλείσει το εργοστάσιο.

Φέρνουν μεγαλοστελέχη, οικονομολόγους και διάφορους καρδηνάλιους από το εξωτερικόγια να μας επιβραβεύσουν και να μας πείσουν να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας. Έχουν το θράσος να μιλάνε αυτοί οι καλοπληρωμένοι σαν να είναι εργάτες σαν και εμάς. Από πότε οι χορτάτοι νοιάζονται τους πεινασμένους;

Πότε αυτοί που ζούνε μέσα στην χλιδή νοιάστηκαν για τις αγωνίες μας για το πώς θα μεγαλώσουμε και θα σπουδάσουμε τα παιδιά μας, πως θα φέρουμε το μεροκάματο στο σπίτι; Η απάντηση είναι ποτέ.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Να μην πιάσουν οι αυταπάτες ότι τα δικαιώματα μας, τους μισθούς και τις συμβάσεις μας θα τις επαναφέρει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν είπε ποτέ για τις συλλογικές συμβάσεις, μιλάει για διαπραγματεύσεις. Άλλωστε το μάθαμε πια το κόλπο με τις λέξεις. Όχι Γιάννης αλλά Γιαννάκης, όχι μνημόνιο, αλλά πρόγραμμα, όχι τρόικα αλλά θεσμοί, όχι ΕΝΦΙΑ αλλά φόρος, όχι σύμβαση αλλά διαπραγμάτευση.

Για κάποιον που γνωρίζει στοιχειωδώς πως κατακτήθηκαν οι ΣΣΕ, αυτά είναι παραμύθια της χαλιμάς. Οι ΣΣΕ υπογράφτηκαν με σύγκρουση των εργατών του κλάδου με τους εργοδότες και όχι στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου. Με οργάνωση, με κινητοποιήσεις και απεργίες και όχι με υπογραφές και δημόσιες σχέσεις.

 

Το συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ταύρου.

Προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 9 Μάρτη από τις 13.00μμ ως τις 15.00μμ για να πάρουμε αποφάσεις ώστε να παρθούν πίσω οι μειώσεις μισθών και οι νέες ατομικές συμβάσεις.

 

  • Ενημερώσουμε εκ νέου όλους τους αρμόδιους φορείς για αυτές και απαιτούμε άμεση παρέμβαση.

  • Στέλνουμε μήνυμα για αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε όλον τον κλάδο για να στηρίξουν τον αγώνα μας.

  • Παλεύουμε για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανάμεσα στην ομοσπονδία και το ΣΕΒ σε επίπεδα προ κρίσης 2009.

  • Να οργανωθούμε, συγκροτώντας εργοστασιακή επιτροπή του συνδικάτου που θα έχει την ευθύνη της συλλογικής οργάνωσης του αγώνα και των διεκδικήσεων.

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ

Απαιτούμε ακύρωση των ατομικών συμβάσεων – ανάκτηση των απωλειών – υπογραφή νέων ΣΣΕ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...