Το “Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Άρτας – Πρέβεζας” χαιρετίζει τους δεκάδες εργαζόμενους του κλάδου που συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες

Δημοσιεύτηκε στις

Το “Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Άρτας – Πρέβεζας” χαιρετίζει τους δεκάδες εργαζόμενους του κλάδου στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας που συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 4 έως τις 6 Φλεβάρη, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη της προσωρινής διοίκησης που είχε οριστεί, καθώς το συνδικάτο ιδρύθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα μπροστά στην ανάγκη οργάνωσης όλων των εργαζομένων του κλάδου σε Άρτα και Πρέβεζα.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά, έδωσαν μία πρώτη απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία, το φόβο και τις αυταπάτες που προσπαθούν να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς οι εργοδότες, με τα “τσιράκια” τους. Με την ψήφο τους έδειξαν ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι, την απληρωσιά, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, τις απλήρωτες ή κακοπληρωμένες υπερωρίες, την ανασφάλεια που φέρνουν οι εξελίξεις στον κλάδο κ.α., είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν συλλογικά και οργανωμένα για τα δικά τους συμφέροντα, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους και των οικογενειών τους.

Η συμμετοχή εργαζομένων από τα εργοστάσια των νομών Άρτας και Πρέβεζας, από μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα από μετανάστες, χωρίς διαχωρισμούς, ενάντια σε ρατσιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν τα φασιστοειδή, αλλά με μοναδικό κριτήριο της υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων, την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας, την παρεμπόδιση της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει και η σημερινή κυβέρνηση ως συνέχεια και των προηγούμενων, δίνει ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας. Δίνει σημαντική ώθηση για την ανάπτυξη οργανωμένου, ταξικού, μαζικού εργατικού κινήματος στην περιοχή.

Η παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η προσωρινή διοίκηση τους συνδικάτου όλο το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς, μαζί με την Ομοσπονδία Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών καθώς και με το Εργατικό Κέντρο Άρτας, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και απεργίες του τελευταίου διαστήματος, μετά τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης, στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, είχαν αποτέλεσμα το σπάσιμο της τρομοκρατίας και του φόβου και τη μαζικοποίηση του Συνδικάτου.

Άμεσα θα συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου, το οποίο με τη δύναμη που του δίνει η συμμετοχή των εργαζομένων θα αναλάβει σημαντικές ευθύνες.

 

Περισσότερα

Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η επέτειος της Νάκμπα, της «καταστροφής» και του ξεριζωμού του λαού της Παλαιστίνης το...

 Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθές η ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη...

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...