Το ΣΕΤΗΠ χαιρετίζει την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων των αγροτών να ακολουθήσουν τον δρόμο του αγώνα

Δημοσιεύτηκε στις

 Το ΣΕΤΗΠ χαιρετίζει την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων των αγροτών να ακολουθήσουν τον δρόμο του αγώνα ενάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση που τους επιβάλλουν τα μέτρα που στηρίζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες. Οι αγρότες διαλέγουν τη μάχη, από τον συμβιβασμό και την μοιρολατρία.

Τα βάσανά μας είναι κοινά γιατί κοινές είναι οι αιτίες που τα γεννούν.

Η πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες είναι η ίδια ακριβώς πολιτική που τσακίζει τη ζωή της  εργατικής τάξης. Είναι η πολιτική των μονοπωλίων, των πολιτικών τους εκπροσώπων και μηχανισμών, όπως η ΕΕ. Είναι η πολιτική που στο όνομα πότε της κρίσης πότε της ανάπτυξης χτυπά ενιαία τα δικαιώματα μας με σκοπό να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο. Απέναντι σε αυτή την πολιτική θα μας βρούνε ενωμένους, εργάτες και αγρότες μαζί, γιατί μεταξύ μας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, αντίθετα μας ενώνει η κοινή επίθεση που δεχόμαστε.

 Ο αγώνας των αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης γιατί και εμείς πνιγόμαστε στους φόρους, στα χαράτσια, προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τσακισμένους μισθούς, διαλυμένα δικαιώματα, ανύπαρκτες δωρεάν δομές στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ασφάλιση. Δε μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, να ζήσουμε πόσο μάλλον με ποιότητα αντίστοιχη της εποχής μας, των δυνατοτήτων της και του πλούτου που παράγουμε.

Αυτόν τον πλούτο σήμερα διεκδικούμε για μια καλύτερη  ζωή, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που μόνο δεινά γεννάς για εμάς.

 

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...