Το ΣΕΤΗΠ ζητά συνάντηση με το υπουργείο για το ζήτημα των συναδέλφων στην εταιρία Globo.

Δημοσιεύτηκε στις

 

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2016 το σωματείο μας ζητά συνάντηση με το υπουργείο για το ζήτημα των συναδέλφων στην εταιρία Globo. Οι συνάδελφοί μας στην εταιρία απολύθηκαν όλοι το Νοέμβριο του 2015 χωρίς να τους καταβληθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις αλλά και δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών.

 

Δεν μας εκπλήσσει η στάση των εργοδοτών καθώς προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξίγκι, κοινώς κέρδη κέρδη κέρδη. Αδιαφορούν για τους δεκάδες εργαζόμενους που έμειναν άνεργοι, αδιαφορούν για τις οικογένειες των συναδέλφων και σε αυτή τους την αδιαφορία βρίσκουν πιστούς φίλους το υπουργείο και την κυβέρνηση.

 Το υπουργείο από την πλευρά του «ποιεί τη νήσσαν». Και δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς αφού ο κρατικός μηχανισμός υπάρχει για να εξυπηρετεί τους εργοδότες και το κεφάλαιο. Εξάλλου το επόμενο διάστημα είναι στα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει νόμο για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Η στάση τους αυτή απλά ευνοεί μια ώρα αρχύτερα τον συγκεκριμένο εργοδότη και ανοίγει τις ορέξεις και για άλλους να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

 Καταγγέλλουμε τη στάση του υπουργείου και καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο να μην αφήνουν αναπάντητα τέτοια φαινόμενα. Οι ομαδικές απολύσεις, η απλήρωτη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και όλος ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε, δεν αλλάζει με καλή πίστη και υπομονή. Αλλάζει μόνο με οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων μέσα σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο. Αλλάζει μόνο αν ενώσουμε τις φωνές μας οι εργαζόμενοι και παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα που θα κατοχυρώνονται και μέσα από επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις. Συμβάσεις που θα υπερασπιζόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι μέσα από την συλλογική δράση μας στα σωματεία με επίκεντρο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 

Στις 9/9 δίνουμε μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Προσυγκέντρωση ΣΕΤΗΠ 6:30μ.μ στην πλ. Βάθη

 

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...