Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα 75 χρόνια αγωνιστικής δράσης του Συνδέσμου ΑΤΛΑΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητοί σύντροφοι,

 Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας χαιρετίζει τα 75 χρόνια αγωνιστικής δράσης του Συνδέσμου ΑΤΛΑΣ, των Ελλήνων Εργαζομένων της μακρινής Αυστραλίας.

Παρόλο που μας χωρίζουν χιλιόμετρα, σας αισθανόμαστε δίπλα μας, κοντά μας. Ξέρουμε ότι παρακολουθείτε τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στην πατρίδα, από όπου διάφοροι λόγοι σας οδήγησαν στην ξενιτιά. Ξέρουμε ότι νοιάζεστε και πονάτε μαζί με τις οικογένειες και τους συγγενείς που αφήσατε πίσω, για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται. Ξέρουμε ότι παραμένετε, έτσι και αλλιώς, ταξικά αλληλέγγυοι με τους αγώνες της εργατικής τάξης, είτε στην Ελλάδα, είτε οπουδήποτε στον κόσμο.

Ειδικά σήμερα, που οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης είναι ορατές σε κάθε χώρα. Εσείς οι ίδιοι, μετά από καιρό, αναλαμβάνετε ξανά το καθήκον να υποδεχθείτε νέους μετανάστες από την Ελλάδα και να τους προστατεύσετε ενάντια στην εκμετάλλευση που βιώνουν οι νέοι μετανάστες σήμερα, να τους οργανώσετε στα συνδικάτα.

Στην Ελλάδα, όταν εσείς θα γιορτάζετε τα 75 χρόνια του Συνδέσμου, θα έχει πραγματοποιηθεί στις 27 Νοέμβρη μια ακόμη Γενική Απεργία. Συνέχεια ενός μεγαλειώδους Συλλαλητηρίου που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στις 1 Νοέμβρη με πάνω από 100,000 διαδηλωτές. Σε όλους αυτούς τους αγώνες, κινητοποιήσεις και απεργίες, οι Έλληνες εργάτες του εξωτερικού και ο «ΑΤΛΑΣ» συνέβαλλαν τα μέγιστα με την στήριξη και την αλληλεγγύη τους. Με τον ενημερωτικό τους ρόλο στις χώρες στις οποίες ζουν, όπου εξηγούσαν τα αιτήματα του ΠΑΜΕ και αποτελούσαν συνεχιστές των αγώνων μας εκτός Ελλάδας.

Σύντροφοι, δεν μας ενώνει μόνο η κοινή πατρίδα. Μας ενώνει η ταξικότητα της κοινωνίας την οποία ζούμε. Σαν εργάτες, όπου και αν βρισκόμαστε, αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία, που η φτώχεια και η ανεργία δε θα χωρίζουν οικογένειες και δε θα στέλνουν τα αδέρφια μας στην ξενιτιά.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα 75 χρόνια αγωνιστικής δράσης του Ελληνικού Εργατικού Συνδέσμου ΑΤΛΑΣ και σας εύχεται δύναμη στους αγώνες σας

 Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Περισσότερα

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Βραζιλία(ΦΩΤΟ)

Στη Βραζιλία στις 1 και 2 Μάρτη συνεδριάζει το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ για...

Αλληλεγγύη στα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ένταση της κρατικής καταστολής και αυταρχισμού, την κλιμάκωση των βίαιων...