Το ΠΑΜΕ Καταγγέλλει Τη Δολοφονία Συνδικαλιστή Στην Nestle Κολομβίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας καταγγέλλουμε την δολοφονία του στελέχους του συνδικάτου SINALTRAINAL , συναδέλφου Gilberto Espinosa Victoria στη NESTLE Κολομβίας.

Αν και δεν έχουν ανακαλυφθεί οι ένοχοι, η δολοφονία του συναδέλφου έγινε στις 13 Μάη, σε περίοδο που το συνδικάτο SINALTRAINAL (Συνδικάτο Εργαζομένων Αγροτροφίμων) είναι σε διαδικασία μάχης για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στη NESTLE Κολομβίας, ενώ το προηγούμενο διάστημα τα μέλη του Συνδικάτου στην περιοχή είχαν κάνει επίσημη καταγγελία για απειλές εναντίον της ζωής τους. Μεγάλες ευθύνες για την εξέλιξη έχουν οι αρχές και η Κυβέρνηση της Κολομβίας που ποτέ δεν πήραν μέτρα για την διερεύνηση των απειλών.

Η δολοφονία του συναδέλφου Gilberto, οι απειλές εναντίον των μελών του συνδικάτου, προστίθενται στη μακρά λίστα της τρομοκρατίας και των εκφοβισμών εναντίον των εργαζομένων της Κολομβίας, που στόχο έχει το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και συλλογικής δράσης.

Tο ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα της Ελλάδας, σας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του συνδικαλιστή και στηρίζουμε το αίτημα σας για διερεύνηση των αιτίων και τιμωρία των ενόχων. Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα συλλυπητήρια μας στη σύζυγο και την κόρη του.

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...