Το ΠΑΜΕ καταγγέλει την απόλυση του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων “Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ” και μέλους του ΔΣ του ΣΕΜΙΣΕΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων «Η Παμμακάριστος» και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), συναδέλφου Δ. Ζαπαντιώτη.

Η απόλυση του είναι συνέχεια των δεκάδων καθημερινών διώξεων και απολύσεων συνδικαλιστικών στελεχών, της επίθεσης που εξαπολύει η εργοδοσία ενάντια στο εργατικό κίνημα, επίθεση που εκφράζεται και με τον Νέο Συνδικαλιστικό Νόμο. Η απόλυση του Δ. Ζαπαντιώτη είναι συνδικαλιστική δίωξη, καθώς ο συνάδελφος από τη θέση του προέδρου του σωματείου αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των παιδιών, των γονιών και των εργαζομένων στις Μονάδες και τα Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής. Ταυτόχρονα η απόλυση του συναδέλφου δείχνει τη στάση της εργοδοσίας τόσο απέναντι στους εργαζόμενους, όσο και για τα ίδια τα άτομα τα οποία πρέπει να εξυπηρετεί, που είναι άτομα με βαρύ αυτισμό. Υπάρχει ήδη έλλειψη προσωπικού, και έστω και η απόλυση ενός εργαζόμενου ενέχει κινδύνους για τους εξυπηρετούμενους και για το προσωπικό.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τη νέα αυτή συνδικαλιστική δίωξη. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του ΣΕΜΙΣΕΑ την Τρίτη 29 Δεκέμβρη στις 5:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης.

Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με μαζικοποίηση των συνδικάτων και δυνάμωμα της Αλληλεγγύης.

 

 

 

Περισσότερα

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...