Το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη Αλληλεγγύης στους ανθρακωρύχους της Τουρκίας που διοργανώνει η ΠΣΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από τους Σ. Πουλικόγιαννη (Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής) και τον Σπύρο Δρίβα (Γιατρό Εργασίας) θα συμμετέχει στην Διεθνή Διάσκεψη Αλληλεγγύης στους ανθρακωρύχους της Τουρκίας, που διοργανώνουν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και το Τουρκικό Συνδικάτο Nakliyat-İş,στις 18 Ιούνη, στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είναι γνωστό, στις 13 Μαϊου 2014, μια έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στη πόλη Σόμα της Τουρκίας, σκότωσε περισσότερους από 300 ανθρακωρύχους και τραυμάτισε πολλούς ακόμη.

Η τραγωδία στη Σόμα ήταν ένα έγκλημα ενάντια στην εργατική τάξη και οι κύριοι υπαίτιοι είναι η ιδιωτική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα ορυχεία και η κυβέρνηση της Τουρκίας. Στα ορυχεία της Σόμα δεν υπήρχαν επαρκή μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Το εργοδοτικό έγκλημα στη Σόμα, δεν είναι μια μεμονωμένη υπόθεση. Στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, κάθε χρόνο πάνω από 4.000 εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους λόγω εργατικών ατυχημάτων (εγκλημάτων) και πάνω από τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν ένα σοβαρό ατύχημα στην εργασία τους.

 Όμως πίσω από τη τραγωδία στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα, όπως και στα χιλιάδες επαγγελματικά θανατηφόρα ατυχήματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, οι πραγματικές αιτίες είναι η ατομική ιδιοκτησία και η εκμετάλλευση των εργατών .


                      
 Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...