Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλλικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, για την ανάπτυξη και την κλιμάκωση πρωτοβουλιών για το ζήτημα της φοροληστείας

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τα άλλα αστικά κόμματα, υλοποιούν στο ακέραιο τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΔΝΤ, τις επιταγές και τις επιθυμίες των βιομηχάνων, της μεγαλοεργοδοσίας, της πλουτοκρατίας. Κατευθύνσεις που ξερίζωσαν και συνεχίζουν να ξεριζώνουν εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, που καταδικάζουν το λαό να ζει στην ανεργία και στη φτώχεια, με μισθούς και συντάξεις πείνας χωρίς δικαιώματα. Η ενορχηστρωμένη επίθεση της κυβέρνησης βάζει στο στόχο τους εργατικούς αγώνες, το δικαίωμα στην απεργία, στη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων. Επανέρχεται με την κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ, που το προηγούμενο διάστημα είχε διατηρήσει, ρίχνοντας “στάχτη στα μάτια” του λαού και αποπροσανατολίζοντας ότι δίνεται σαν αντιστάθμισμα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου λόγω των προσφυγικών ροών. Ακόμα και σήμερα πασχίζουν να “πείσουν” τον λαό της Λέσβου και των άλλων νησιών ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ όσο υπάρχει προσφυγικό – μεταναστευτικό. Δηλαδή μας λένε ότι όσο θα υπάρχει δυστυχία και πόλεμοι τόσο θα διατηρούν και κάποια ψίχουλα.

Στον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν για άλλη μια φορά να επιτύχουν, στα ψέματα και τις αυταπάτες που σκορπούν, οι εργαζόμενοι μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές που μας καταδικάζουν, για τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες μας.

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε :

  • ενάντια στη Φοροληστεία

  • για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

  • για αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους τα 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου

  • να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια

  • να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική – λαϊκή οικογένεια

  • να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που μας ματώνουν και μας έχουν κάνει λάστιχο σύμφωνα με τα θέλω και επιθυμίες των καπιταλιστών, με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλλικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη, την Τετάρτη 11Οκτωβρίου, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη), σωματεία και φορείς, εργαζόμενους, ανέργους, αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες για την ανάπτυξη και την κλιμάκωση πρωτοβουλιών για το ζήτημα της φοροληστείας και για την οργάνωση του αγώνα μας.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...