Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί στη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις

Δημοσιεύτηκε στις

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι

Η νέα αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, βάζει στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τις κατακτήσεις του λαού, της εργατικής τάξης. Στόχος τους αυτή τη φορά η κοινωνική ασφάλιση και οι επικουρικές συντάξεις που σε συνάρτηση με την γενικευμένη επίθεση που δέχεται ο λαός δυσχεραίνουν την κατάσταση της λαϊκής οικογένειας.

Η νέα μείωση που συντελείται στις επικουρικές συντάξεις δεν θα σταματήσει στο 5,2 %. Δεν θίγει μόνο τους συνταξιούχους αλλά όλους τους εργαζόμενους. Αφορά τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους που το κεφάλαιο τους θέλει τελείως απροστάτευτους, χωρίς ούτε καν τα στοιχειώδη δικαιώματα. Μας θέλουν φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Με λίγα λόγια μας θέλουν εύκολη λεία στα χέρια τους. Θέλουν να ωθήσουν τους εργαζόμενους, το λαό στην ιδιωτική ασφάλιση, να μην παρέχει τίποτα το κράτος, καμιά προστασία, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και υλοποιώντας τα σχέδια για εγκαθίδρυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Έχουμε ευθύνη για να αποτραπεί η αντιασφαλιστική λαίλαπα. Το δικαίωμα στην υγεία και στην ασφάλιση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι κέρδος για τα μονοπώλια. Οι αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού κατάκτησαν την ασφάλιση. Δεν θα επιτρέψουμε στη κυβέρνηση του κεφαλαίου να την ξεριζώσει, να μας εξαθλιώσουν παραπέρα. Η προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας, η οργάνωση της πάλης για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων πρέπει να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο και στο κέντρο προσοχής όλων των εργαζομένων.

  • Να μην επιτρέψουμε στο νησί μας να γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε ανέργους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

  • Καμιά κατάσχεση σπιτιού εργαζομένων και στις λαϊκές οικογένειες.

  • Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων.

  • Να μην γίνει καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείων που σε συνάρτηση και με την «τράπεζα θεμάτων» που έχει επιβάλλει η πολιτική των μονοπωλίων διώχνει τα παιδιά μας από το σχολείο και υποβαθμίζει ακόμα παραπέρα την παιδεία και το δικαίωμα σ’ αυτήν.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όλοι στη μάχη της απεργίας για Συμβάσεις, αυξήσεις και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Όλοι στη μάχη της απεργίας για Συμβάσεις, αυξήσεις και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς Στις...

Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας: Όλοι στην απεργία στις 17 Απρίλη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας Συνάδελφοι οικοδόμοι, Η προηγούμενη πανεργατική...

Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς – Ιθάκης: 17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας!

 Χαιρετίζουμε με περηφάνεια όλους τους συναδέλφους στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού που...