Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο εκφράζει την αλληλεγγύη τους στους αγρότες

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΥ

 ΤΡΙΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

     Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμμέτοχοι στον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών του Νομού μας.

  Η εργατική τάξη του νομού έχει κάθε συμφέρον και ταξική υποχρέωση να σταθεί στο πλάι των αγωνιζόμενων αγροτών του νησιού, στους αγώνες που γίνονται αυτή τη περίοδο για την απόκρουση των νέων αντιλαϊκών μέτρων, που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

  Τα μέτρα που παίρνουν τώρα, για να πετύχουν το ξεκλήρισμα των φτωχών μεσαίων αγροτών από το χωράφι και να παραδοθούν τα φιλέτα γης στους «αγρότες» επιχειρηματίες, που δεν θα γνωρίζουν που είναι η γη που εκμεταλλεύονται και που θα μετατρέψουν την μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυραίων αγροτών σε σύγχρονους κολλήγους τύπου Μανωλάδας, έχουν την ίδια μήτρα, τον ίδιο εντολέα με τα μέτρα που χτυπούν τον εργάτη και τον αυτοαπασχολούμενο ΕΒΕ.

Κοινός εχθρός και αντίπαλος τα συμφέροντα του κεφαλαίου

  Γι΄αυτό καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού, τους άνεργους, τη νεολαία, τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση-συλλαλητήριο, που οργανώνει η ΠΑΣΥ,  για την ΤΡΙΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.

Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους αυτοαπασχολούμενους αγρότες του τόπου μας:

Να στηρίξουμε τα αιτήματα των αγροτών συνοψίζονται στα παρακάτω:

– Να μην καταβάλλεται φόρος 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος.
– Να μην πληρώνεται Ενιαίος Φόρος για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια. Να μην τηρούνται λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνεται φόρος επιτηδεύματος. Να αποσυρθεί η νομοθετική διάταξη που ζητά υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδέχονται οι αγρότες την άρση του ασύλου στα σπίτια τους για φορολογικό έλεγχο.
-Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη. Κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία μέχρι 300.000 ευρώ.
-Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της EE για το 2015-2020.
-Να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρήματα των επιδοτήσεων, για την εξόφληση των οφειλών τους στον ΟΓΑ, στην εφορία και για άλλα χρέη. Να δοθούν άμεσα όλες οι στρεμματικές ενισχύσεις που δεσμεύτηκαν χωρίς λόγο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για δήθεν λάθη για τα οποία δεν ευθύνονται οι παραγωγοί.
-Να μην ισχύει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
– Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους. Να αρθεί ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων. Να αποδίδονται κανονικά και γρήγορα οι εξισωτικές αποζημιώσεις. Να γίνεται δωρεάν η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων.
– Να αποζημιωθούν άμεσα οι ελαιοπαραγωγοί που η σοδειά τους συρρικνώθηκε δραματικά λόγω δάκου και άλλων αιτιών.
– Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή.
– Ενίσχυση των νέων αγροτών χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Να συνεχιστούν τα προγράμματα νέων αγροτών με ποσό ενίσχυσης 100.000 ευρώ.
– Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και το επίδομα αδείας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
-Να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής υποδομής. Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για άρδευση και ύδρευση.

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΥ

 ΤΡΙΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

 

 

Περισσότερα

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...