Το Κλαδικό Σωματείο στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας καταγγέλει την εφημερίδα ΑΥΓΗ, για το άρθρο της, για την απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στις 28 Ιούνη η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Απεργία: Το έσχατο μέσο που έγινε πρώτο!» . Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, επιτίθεται χρησιμοποιώντας χυδαία επιχειρήματα, στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, για την εξασφάλιση μόνιμης σταθερής δουλειάς.

Το έσχατο μέσο των θιασωτών των πολιτικών της Ε.Ε. και των Κυβερνήσεων για κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, είναι ο λεγόμενος Κοινωνικός Αυτοματισμός. Η προσπάθεια δηλαδή να στρέψουν τον ένα κλάδο ενάντια στον άλλο, να διασπάσουν της εργατική τάξη. Για αυτό το λόγο η εφημερίδα ΑΥΓΗ, υιοθετεί επιχειρήματα τύπου «κάθε απεργιακή κινητοποίηση στηρίζεται στην ομηρία των πολιτών» τα οποία αναπαράγονται με απαράλλακτο τρόπο εδώ και χρόνια από όλες τις Κυβερνήσεις και τις εφημερίδες τους .

Γνωρίζουμε καλά ότι ο χρόνος που επιλέγει η εφημερίδα ΑΥΓΗ να εξαπολύσει αυτή την επίθεση δεν είναι τυχαίος. Έρχεται σε μία περίοδο που η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια που θα βάζουν εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας κατ εντολή των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών κλπ.

Το σωματείο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου, την εφημερίδα ΑΥΓΗ, για την αναπαραγωγή όλων των συκοφαντιών στους απεργούς και για την προσπάθεια ενεργοποίησης του Κοινωνικού Αυτοματισμού.

Η πραγματική απάντηση στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, έχει ήδη δοθεί από το σύνολο της εργατικής τάξης, που στάθηκε στο πλευρό των απεργών στους ΟΤΑ, που στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους.

Οι απολογητές των αντεργατικών πολιτικών ας εγκαταλείψουν τις προσπάθειες διάσπασης της εργατικής τάξης και ας το καταλάβουν μια και καλή.

Το δικαίωμα για μόνιμη σταθερή δουλειά, για δουλειά με δικαιώματα είναι απαίτηση όλων των εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...