Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 24 Ιούνη, 1μμ στην πλ. Αριστοτέλους.

Το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Η πρόσφατη αναταραχή στη Μέση Ανατολή, οι αναταραχές στα Βαλκάνια, η συνέχιση του πολέμου στη Συρία, οι συγκρούσεις στην Ουκρανία αλλά και στη Β. Αφρική, είναι μερικές περιπτώσεις όπου εκδηλώνονται ισχυροί ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεγάλων δυνάμεων, όπως οι ΗΠΑ, οι χώρες της ΕΕ και η Ρωσία.

Η ελληνική κυβέρνηση, με αφορμή το 8ο ετήσιο συνέδριο του Νατοϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), πρόσφερε υποδομές, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, σε αποστολές της Συμμαχίας, δηλώνοντας πρόθυμη να μπλεχτεί σε οποιαδήποτε βρομοδουλειά του ΝΑΤΟ, εκφράζοντας τις επιθυμίες της ελληνικής αστικής τάξης, η οποία καραδοκεί να αρπάξει μεγαλύτερη λεία από την αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Ανατολικής Μεσογείου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει με τη φωτιά, εμπλέκει πιο βαθιά τον ελληνικό λαό στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.

Συνάδελφοι, πλέον είναι ξεκάθαρο το τι δουλειά έχει η Νατοϊκή αρμάδα στο Αιγαίο, δεν εγκαταστάθηκε για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές. Ο ρόλος του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνεται και από τα σχέδια και τις συζητήσεις για επιχειρησιακή αναβάθμιση της βάσης της Σούδας. Στην Ελλάδα υλοποιούνται οι αμερικάνικοι σχεδιασμοί γύρω από την ενέργεια. Κατασκευάζεται ο ΤΑΠ, αναβαθμίζεται ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας για να δέχεται και αμερικάνικο αέριο από σχιστόλιθο, μεγάλοι κολοσσοί εμπλέκονται στην έρευνα υδρογονανθράκων. Τα δικά τους συμφέροντα και τη δική τους κερδοφορία διαφυλάσσει και εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ.

Το ίδιο το ΝΑΤΟ φαίνεται πιο καθαρά σήμερα, ότι δεν είναι ένας αρραγής οργανισμός, δεν είναι παράγοντας σταθερότητας. Οι συμμαχίες μέσα στο ΝΑΤΟ είναι προσωρινές, μπορεί να αλλάξουν απότομα και με βίαιο τρόπο. Σημάδια είναι η στάση της Γερμανίας με την απόσυρση των δυνάμεών της από τη Νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Ακόμα, οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ, δείχνουν ότι η ΕΕ θέλει να αναβαθμίσει τη στρατιωτική της δύναμη, επισημαίνοντας ότι: «Η προστασία της Ευρώπης δεν μπορεί πλέον να ανατίθεται σε τρίτους», εννοώντας το ΝΑΤΟ.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρακολουθούν φοβισμένοι αυτές τις εξελίξεις αλλά να παρεμβαίνουν με τη δράση τους. Το λαϊκό κίνημα μπορεί να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις, με τον αγώνα του και τις διεκδικήσεις του! Διεκδικούμε:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

  • Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.

Παλεύουμε ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό. Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλους τους λαούς.

Τελικά, σε έναν τόπο πλούσιο σε λιγνίτη, υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα, έναν τόπο που είναι ενεργειακό σταυροδρόμι όπως η Ελλάδα, που θα μπορούσε να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, το 20% των νοικοκυριών βρίσκεται σε ενεργειακή φτώχεια, κρυώνει το χειμώνα, σκάει το καλοκαίρι. Κόσμος πεθαίνει από τα μαγκάλια. Όλος αυτός ο πλούτος εξυπηρετεί την κερδοφορία μονοπωλιακών ομίλων. Να μην πείσει κανέναν η ρητορεία περί «αξιοποίησης του εθνικού πλούτου». Τον εθνικό πλούτο θα τον καρπωθούν μια χούφτα καπιταλιστές.

Ακόμα, στο μοίρασμα της λείας, μπορεί να μας βάλουν να σφαχτούμε για το δικό τους συμφέρον. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ματώσουμε για τα κέρδη τους. Να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια τους. Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Ενωνόμαστε με την εργατική τάξη των γύρω χωρών για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, αφεντικά, πολέμους και ξεριζωμό! Οι εργάτες μπορούν, αν το πιστέψουν, να γίνουν οι κυρίαρχοι στον πλούτο που παράγουν. Έτσι θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το Σάββατο 24 Ιούνη, στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης. Να μην λείψει κανείς!

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210 5249317 – 697 2812085 ή να στείλουνemailστο kladenergia@gmail.com

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...