Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει την εργοδοσία της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, που προσπαθεί να ξαναβγάλει την απεργία παράνομη

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

 

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει την εργοδοσία της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, συμφερόντων Καλογρίτσα, που προσπαθεί για άλλη μια φορά να βγάλει παράνομη τη δίκαιη απεργία των εργαζομένων. Με τις συνήθεις πρακτικές της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, η εργοδοσία έστειλε εξώδικο το απόγευμα της Τετάρτης 24 Γενάρη για δίκη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Γενάρη. Η εργοδοσία θέλει να βγει η απεργία που κηρύχθηκε για την Παρασκευή 26 Γενάρη, ύστερα από Συνέλευση με μαζική παρουσία και ψηφοφορία, παράνομη και καταχρηστική ισχυριζόμενη ότι το εταιρικό σωματείο είναι πιο αντιπροσωπευτικό από το Κλαδικό, ότι η εταιρεία κάνει έργα κοινής ωφελείας, άρα η απεργία πρέπει να προκηρυχθεί με τη χρονοβόρα διαδικασία που ισχύει για τις πρώην ΔΕΚΟ, ότι οι εργαζόμενοι δεν απολύθηκαν, αλλά οικειοθελώς αποχώρησαν, ότι οι αποδοχές έχουν καταβληθεί σε μεγάλο ποσοστό, και ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Όποιος γνωρίζει τι σημαίνει ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, δεν εκπλήσσεται από το χωρίς όρια θράσος της εργοδοσίας!…

Πρώτα απ’ όλα η ίδια η εργοδοσία, στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σωματείου και εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία στη Νέα Σμύρνη, αφού εξασφάλισε την παρουσία της αστυνομίας, δήλωσε ότι δεν μιλάει με  το Κλαδικό Σωματείο. Στη συνέχεια αποκάλεσε το εταιρικό σωματείο ως «Υπηρεσιακό», αποκαλύπτοντας ποιος το έφτιαξε και για ποιο λόγο. Ένα ανύπαρκτο στην πράξη Σωματείο, ο φερόμενος ως πρόεδρος του οποίου, αντί να παλεύει ενάντια στην εργοδοσία για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην επιχείρηση, εκστομίζει συκοφαντίες και απειλές ενάντια σε συναδέλφους και στη Διοίκηση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, δείχνοντας ακόμα πιο καθαρά ότι αυτό το «σωματείο» είναι κατασκεύασμα και εργαλείο της εργοδοσίας, που φτιάχτηκε για να εμποδίσει τη δράση των εργαζόμενων.

Το εξώδικο που απέστειλε η εργοδοσία προς το Σωματείο, αφιέρωνε έκταση αναπτύσσοντας το σκεπτικό ότι εκεί που υπάρχει επιχειρησιακό Σωματείο δεν μπορεί το Κλαδικό να αντιπροσωπεύει τους εργαζόμενους. Εμείς απαντάμε ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων να επιλέγουν σε ποιο Σωματείο θα οργανώνονται και από ποιο Σωματείο θα εκπροσωπούνται! Δεν είναι υπόθεση της εργοδοσίας, ούτε του κράτους. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ στα έργα ΔΕΔΔΗΕ, είναι οργανωμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία στο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας.

Η εργοδοσία έχει το θράσος να παρουσιάζει τις απολύσεις ως οικειοθελείς αποχωρήσεις, ενώ παράλληλα απέλυσε και εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Το «οι αποδοχές έχουν καταβληθεί σε μεγάλο ποσοστό» σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 2 έως και 5 μήνες. Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων Υγείας & Ασφάλειας, είναι ενδεικτικό ότι σε έλεγχο που πραγματοποίησε η σχετική Επιθεώρηση στο εργοτάξιο του Βοτανικού, διαπίστωσε 13 παρανομίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η έλλειψη WC! Και με όλα τα παραπάνω η εργοδοσία απαιτεί ειδική μεταχείριση ως προς την κήρυξη απεργίας!

Έχουν πάρει αέρα από τις νομοθετικές διευκολύνσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προς τους εργοδότες, με στόχο τη φίμωση των κλαδικών Σωματείων. Το θράσος τους προφανέστατα δεν έχει όρια. Αυτό οφείλεται στην ακόρεστη δίψα τους για κέρδη, κέρδη που βγαίνουν από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Τους είναι μεγάλο εμπόδιο όμως η δράση των εργαζομένων, που είναι συσπειρωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας. Δράση που όλα αυτά τα χρόνια εμπόδισε την εργοδοσία να τους ξεζουμίσει ακόμα περισσότερο.

Για αυτό και η μόνη λύση των εργαζόμενων είναι να συνεχίσουν τον δρόμο που έχουν διαλέξει, ακόμα πιο πεισμωμένοι και ενωμένοι, μαζί με το ταξικό σωματείο τους!

Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!

Την Παρασκευή 26 Γενάρη, συγκεντρωνόμαστε στο εργοτάξιο στο Βοτανικό (Αγ. Άννης & Αγ. Πολυκάρπου) στις 6 π.μ. Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση στις 9 π.μ. στο ειρηνοδικείο Καλλιθέας (Λ. Βενιζέλου 273 & Σόλωνος), όπου θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...