Το κλαδικό σου συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, σε καλεί να συμμετέχεις στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί στον Όμιλο ΟΤΕ στις 30-31 Οκτώβρη για την διεκδίκηση ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσα, συνάδελφε εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ

Το κλαδικό σου συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, σε καλεί να συμμετέχεις στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί στον Όμιλο ΟΤΕ στις 30-31 Οκτώβρη για την διεκδίκηση ΣΣΕ κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό που όλοι μαζί μας θέλουν να παρακαλάμε για ψίχουλα την ώρα που παράγουμε τεράστιο πλούτο. Τα όσα μύρια κάνει η διοίκηση για να μας πείσει ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια, ότι έχουμε κοινά συμφέροντα, δε μπορεί να κρύψει ότι: η διατήρηση και η αύξηση της κερδοφορίας τους πατάει πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα μας. Η στάση της διοίκησης του ΟΤΕ στην τελευταία συνάντηση με την ομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι η εργοδοσία αποθρασυμένη από όσα μπόρεσε και κατοχύρωσε μέσω των προηγούμενων ΣΣΕ (μειώσεις μισθών, διαχωρισμό εργαζομένων, κατακερματισμό δικαιωμάτων), δεν έχει σκοπό να τα παραδώσει αμαχητί. Η στάση αυτή αποδεικνύει ότι τόσο για τη διατήρηση της κερδοφορίας του ΟΤΕ όσο και γενικότερα για την επερχόμενη ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και στηρίζουν όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση όλου του αντεργατικού πλαισίου που θεσμοθετήθηκε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και βάθεμα αυτής της πολιτικής στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

Η διοίκηση του ΟΤΕ δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει τόσο εύκολα όλα αυτά τα μέτρα χωρίς την πλήρη στήριξη της πλειοψηφίας της ΟΜΕ -ΟΤΕ. Με την δική τους στήριξη είχε υπογραφεί η προηγούμενη μειωμένη σύμβαση που επέβαλε τον διαχωρισμό νέων-παλιών, που είχε μειωμένους μισθούς κατά 40% για τους νέους. Με την δική τους στήριξη η εργοδοσία πανηγυρίζει για την πολυδιάσπαση, τον διαχωρισμό που έχει καταφέρει αλλά και για τα εκατομμύρια κέρδη που έχει βγάλει στις πλάτες μας και μέσα στην κρίση. Πανηγυρίζει γιατί είναι η μόνη κερδισμένη.

Η επιτυχία της απεργίας θα είναι η καλύτερη απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, αλλά και στην πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΜΕΤΑ). Να δώσουμε την μάχη της διεκδίκησης ΣΣΕ βάζοντας μπροστά τις πραγματικές μας ανάγκες. Ανάγκες που δεν περιορίζονται σε ψίχουλα όπως κουπόνια, όπως λίγο ακόμα μισθό. Σήμερα έχουμε ανάγκη για ΣΣΕ που αναπληρώνει τις απώλειες που είχαμε μέσα στην κρίση, ως βάση, για αυξήσεις με κριτήριο τις πραγματικές μας ανάγκες. Πρέπει να έχουμε καθαρό ότι το δικό μας συμφέρον, οι δικές μας ανάγκες είναι αντίθετες από της εργοδοσίας. Δεν γίνεται και η εργοδοσία να κερδίζει και οι εργαζόμενοι.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στο σύνολο του κλάδου

 

Οι εξελίξεις στον όμιλο ΟΤΕ επηρεάζουν το σύνολο του κλάδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2011 όταν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στον ΟΤΕ υπέγραψε ΣΣΕ με μειώσεις, καμία άλλη σύμβαση δεν έχει υπογραφεί στον κλάδο ακόμα και εκεί που οι εργαζόμενοι είχαν κατορθώσει να κατακτήσουν ΣΣΕ (Vodafone, Wind). Τα μονοπώλια του κλάδου επικαλούνται τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για να τσακίσουν ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Η στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ πρέπει να είναι απάντηση στην εργοδοσία του κλάδου η οποία έχει στο επίκεντρο πώς θα χτυπήσει τα δικαιώματα μας για να αποκτήσει καλύτερη θέση απέναντι στον ανταγωνισμό. Θα είναι βήμα ώστε από καλύτερη θέση να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Κόντρα σε μονοπώλια που μας θέλουν στοιχισμένους στα συμφέροντα τους και κυβερνήσεις που ενισχύουν αυτή την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Εμείς που είμαστε τηλεφωνητές και κάθε μέρα πουλάμε, εξυπηρετούμε, προωθούμε, εμείς που είμαστε πληροφορικάριοι και κάθε μέρα δημιουργούμε δεκάδες κώδικες, εμείς που είμαστε τεχνικοί και κάθε μέρα με βροχή, ζέστη, κρύο φτιάχνουμε βλάβες, ενεργοποιήσουμε γραμμές κτλ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ που με τη σειρά του ο καθένας και όλοι μαζί παράγουμε τα πλούτη των μετόχων ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ τα ίδια συμφέροντα με τους εργοδότες. Οι ζωές μας και οι ανάγκες μας να ζήσουμε με βάση την εποχή μας και τον πλούτο που παράγουμε, δεν χωράνε μέσα στην κερδοφορία του και την ανταγωνιστικότητα που μας λανσάρουν. Όλοι εμείς παράγουμε και τα απολαμβάνουν μια χούφτα μέτοχοι. Όλοι εμείς ενωμένοι με βάση την πραγματική μας θέση μέσα σε κάθε επιχείρηση, δηλαδή αυτή του εργαζόμενου που παράγει τον πλούτο μπορούμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο όπου θα καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες μας. Να παλέψουμε με στόχο έναν ενιαίο φορέα τηλεπικοινωνιών, 100% λαϊκή περιουσία, που θα λειτουργεί με εργατικό έλεγχο, στα πλαίσια Κεντρικού Σχεδιασμό με κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλίζεται αξιοπρεπής δουλειά με δικαιώματα και να παρέχονται πραγματικά φθηνές ποιοτικές και ασφαλείς επικοινωνίες για το λαό.

 

Καλούμε όλες τις Σωματειακές Επιτροπές του ΣΕΤΗΠ να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις στήριξης της μάχης που δίνουμε στον ΟΤΕ. Μάχη που θα παίξει ρόλο συνολικά στον κλάδο.

 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις με τα πανό των Σωματειακών επιτροπών του του ΣΕΤΗΠ.

  • Δευτέρα 30/10, 10:00 στο ΝΥΜΑ

  • Τρίτη 31/10, 10:00 στο ΔΜ

 

Να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους – παλιούς, μητρικών – θυγατρικών, απευθείας – μέσω τρίτων εταιρειών.

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ Σ.Σ.Ε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  που να προβλέπει

    • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας

    • Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο

    • Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) ως βάση διαπραγμάτευσης με αίτημα τις πραγματικές αυξήσεις και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης

    • Ένταξη όλων των εργαζομένων (επινοικιαζόμενων ή μη) του Ομίλου ΟΤΕ (ΟΤΕ, Cosmote, evalue κτλ) στην ενιαία ΣΣΕ

    • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού

    • Αναγνώριση των τίτλων σπουδών

  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματικής μας ακεραιότητα

  • Μετατροπή της ομοσπονδίας σε κλαδική

  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας

  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας στα 751 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζόμενους

  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να περιορίσει τις εργατικές – συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...