Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Της ΠΣΟ Καταδικάζει Την Οργανωμένη Επίθεση Φασιστικών Ομάδων Κατά Προσφύγων Και Μεταναστών Στη Μυτιλήνη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ  καταδικάζει την οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών – φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό νησί Μυτιλήνη. Ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι ακροδεξιές φασιστικές ομάδες φανερώνει ότι η επίθεση  ήταν προσχεδιασμένη.

Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και η καπιταλιστική κρίση οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπων από τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής στον ξεριζωμό και στην αναζήτησή μιας καλύτερης ζωής

 Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ευρώπη έχει καθήκον να εκφράσει την αλληλεγγύη του με τους πρόσφυγες και μετανάστες και να αγωνιστεί ενάντια στις πολιτικές και την υποκρισία της καπιταλιστικής Ευρώπης που τους μεταχειρίζεται ως εισβολείς και εγκληματίες και να διεκδικήσει τη λήψη μέτρων και την δημιουργία υποδομών για τους πρόσφυγες.

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τεράστιες ευθύνες για την προσφυγοποιηση εκατομμυρίων ανθρώπων αφού  μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στηρίζει ή συμμετέχει σε πολέμους και επεμβάσεις που έχουν οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση στην Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.

 Η εργατική τάξη και οι λαοί θα πρέπει να εντείνουμε την δράση μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την διάλυση του ΝΑΤΟ που είναι η αιτία των δεινών των λαών.

 Να εντείνουμε την αλληλεγγύη μας  και να αγωνιστούμε ενάντια στην δράση  των ακροδεξιών φασιστικών ομάδων που καλλιεργούν τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία που δίνει τη δυνατότητα στο κεφάλαιο να εντείνει την εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων .

 Με τους αγώνες μας διεκδικούμε έναν κόσμο ειρηνικό και μια κοινωνία της δικαιοσύνης χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και πρόσφυγες.

 

 

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...