Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες απολύσεις στον οδικό άξονα Αμβρακία – Άκτιο

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής τις συνεχιζόμενες απολύσεις στον οδικό άξονα Αμβρακία – Άκτιο από πλευράς της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ- ΙΟΝΙΟΣ.

Οι τελευταίες απολύσεις έγιναν γιατί οι συνάδελφοι δε συμφώνησαν με τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών για το μήνα Αύγουστο .

Η εργοδοσία συνολικά , αξιοποιώντας τις δυνατότητες που της δίνουν οι νομοθεσίες από τα παλιά μνημόνια αλλά και οι ενέργειες της κυβέρνησης για υπογραφή καινούργιου μνημονίου, που στόχο έχει να τσακίσει ότι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη , ανελέητη επίθεση στην εργατική τάξη.

Καλούμε τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο να οργανώσουν την πάλη τους να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη δράση τους.

Με σύνθημα « καμιά θυσία για την εργοδοσία», οι μόνες θυσίες που έχουν αξία είναι στο δρόμο για εργατική λαϊκή εξουσία , να οργανώσουμε τον αγώνα μας μαζί με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια συνολικά στην πολιτική συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , κομμάτων του Ευρωμονόδρομου , Ευρωπαϊκής Ένωσης – κεφαλαίου.

Σας καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση να δώσουμε δυναμική μαχητική ,αποφασιστική απάντηση τη μέρα της ψήφισης του μνημονίου στη Βουλή.

 

Το Δ.Σ.

 

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...