Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας καταδικάζει την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων έξω από το «Market In» στα Γιάννενα

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας καταδικάζειτην πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων έξω από το «Market In» στα Γιάννενα την Τετάρτη 29 Νοεμβρη.  Συνέλαβαν και χτύπησαν εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα μηνών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Το πρωί της Τετάρτης 29 Νοεμβρη, μέρα που το Εργατικό Κέντρο είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία στο “Market In” για την ανάκληση της σωρείας προσχηματικών μηνύσεων που έχει υποβάλλει η εργοδοσία εναντίον εργαζομένων που ζητούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συνεχίσουν να εργάζονται, δεκάδες εργαζόμενοι με τα σωματεία τους βρέθηκαν από το πρωί μπροστά στο κατάστημα για την περιφρούρηση της απεργίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

Το σημερινό χτύπημα των δυνάμεων καταστολής έρχεται ως συνέχεια στο ανθρωποκυνηγητό και την αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε πρόσφατα ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μέσα από αυτή την εντολή δείχνει ποιον πραγματικά φοβάται. Φοβάται την λαϊκή αγανάκτηση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης που είναι εντελώς αντίθετα από αυτά της μεγαλοεργοδοσίας.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά απέδειξε πώς εννοεί τη “δίκαιη ανάπτυξη”. Απέδειξε ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη μεγαλοεργοδοσία όχι απλά επιλέγει να βοηθά τη μεγαλοεργοδοσία, αλλά χρησιμοποιεί και όλους τους μηχανισμούς της, όπως τη “δικαιοσύνη” και τις δυνάμεις καταστολής για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους για να επιβάλλει την τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις στους χώρους δουλειάς.

Γι’ αυτό άλλωστε θέλουν να ψηφίσουν και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο: για να σταματήσουν οποιαδήποτε οργάνωση αντίδρασης απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νομού να δείξουν την αλληλεγγύη τους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Nα δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τους διαδόχους της επιχείρησης.

Ισχυρή απάντηση θα είναι η επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη

 

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...