Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας καταγγέλει τις συλλήψεις εργαζομένων από τα πρώην super market Καρυπίδη που έγιναν στα Γιάννενα

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας καταγγέλει τις συλλήψεις εργαζομένων από τα πρώην supermarket Καρυπίδη που έγιναν στα Γιάννενα την Κυριακή 26 Νοέμβρη.

Οι εργαζόμενοι που εδώ και μήνες αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στην εργασία και τα δεδεουλευμένα τους ήρθαν αντιμέτωποι με το αδίστακτο πρόσωπο της εργοδοσίας, που για να συνεχίσει ανενόχλητη την εκμετάλλευση των εργαζομένων θέλει να επιβάλλει σιγήν ιχθύος από τους εργαζόμενους.

Τα συμφέροντά της εργοδοσίας για περαιτέρω αύξηση των κερδών εκμεταλλευόμενη τον ιδρώτα των εργαζομένων υπερασπίζεται και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς εκτελεί εντολές τις εργοδοσίας της “MarketIn”, διαδόχου της Καρυπίδης σέρνει στο αστυνομικό τμήμα εργαζόμενους των πρώην supermarket Καρυπίδης, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό ενάντια στους υπόλοιπους εργαζόμενους του Καρυπίδη και συνδικαλιστών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Η τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν ενάντια σε όποιον αγωνίζεται είναι δείγμα και πρόπλασμα για το πώς αντιλαμβάνονται αφεντικά και πολιτικό προσωπικό τους εργατικούς αγώνες και τις εργατικές διεκδικήσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μπροστά στο νέο νόμο για το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει.

Καλούμε τα σωματεία – μέλη μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και με κάθε τρόποκαι μέσο τη στήριξή τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!

Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον “Καρυπίδη”, να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε Κλιμακώνουμε με απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ Με Απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ και συγκέντρωση στις 10:30πμ στο...